Mii de euro șpagă pentru un permis de conducere în Italia. Un român a fost arestat

Poliția Locală din Milano a demarat o anchetă la o școală de șoferi unde au descoperit că mai multe examene teoretice au fost truncate în vederea obținerii permisului de conducere.
Potrivit anchetatorilor italieni, în acest caz sun cercetate cinci persoane, printre care și un cetățean roman. Aceștia primeau între 3.000 și 4.000 de euro de la cei care urmăreau să obțină permisul de conducere fără a se pregăti.
Gruparea infracțională activa în cadrul școlii de șoferi „Autonoleggio Elio” din Milano, însă ramificațiile ar putea fi mult mai mari. Cercetările au arătat că, prin intermediul unor dispozitive ascunse sub hainele cursanților care urmau să susțină examenul, membrii grupării ofereau răspunsurile la întrebările grilă pe care le primeau candidații în timpul examenului.
Anchetatorii descriu modul în care cursanții erau ajutați să treacă examenele fără să învețe legislația. Românul se ocupa de procurarea și montarea dispozitivelor, și anume camere de filmat miniaturale, căști audio de mici dimensiuni și un modem de internet care funcționa cu o cartelă SIM. Totodată, cei care plăteau pentru acest „serviciu” primeau și haine special modificate pe care le îmbrăcau în subsolul clădirii.
Celelalte patru persoane anchetate se ocupau cu găsirea de „clienți” pentru această afacere ilegală și tot ei le ofereau răspunsurile la întrebările din timpul examenului prin intermediul aparaturii instalate de român.
Prețul „serviciului”era negociat , în funcție de naționalitatea candidaților.
Anchetatorii au dispus sechestrul preventiv pentru școala de șoferi „Autonoleggio Elio”, iar pentru cele cinci persoane, trei italieni, un român și un marocan, a fost dispusă începerea cercetării penale, potrivit gazetaromaneasca.com
Citeste întreaga stire:https://evz.ro/mii-de-euro-spaga-pentru-un-permis-de-conducere-in-italia-un-roman-a-fost-arestat.html