Tânărul român Mihai Popescu din Italia, ales Secretar General al unei structuri din cadrul sindicatului CGIL

Adunarea Generală a sindicatului NIdiL Cgil di Rieti Roma Est Valle dell’Aniene cu sediul în capitala italiană l-a ales pe tânărul român Mihai Popescu ca Secretar General al categoriei. Popescu își asumă funcția deținută din 2014 de colega Cinzia Cacciatore, recent numită director al INCA di Roma Est e Valle dell’Aniene, se arată într-un comunicat remis pe adresa redacției noastre. La numai 27 de ani, tânărul român este primul imigrant din a doua generație care a preluat rolul de lider al unei structuri CGIL în Italia.

NIdiL este o structură teritorială a marelui sindicat CGIL care organizează și reprezintă lucrătorii temporari și atipici, noile forme de muncă, micii întreprinzători (cu „partita IVA”) și șomerii. Domeniul de competență se extinde de la municipiile II, III, IV, V, VI din Roma la întreaga provincie Rieti și Valle dell’Aniene.

La Adunarea Generală au participat secretarul general național al Nidil, Andrea Borghesi, secretarul general al CGIL din Roma și Lazio, Michele Azzola, coordonatorul regional Nidil la Roma și Lazio, Livia Potolicchio și secretarul general la Camera del Lavoro, Luigi Cocumazzo.
Mihai Popescu s-a născut la București, la 8 martie 1993 și se află în Italia din anul 2003. A studiat la Universitatea La Sapienza din Roma și din 2008 până în 2014 a reprezentant categoria studenților ocupând funcțiile de: președinte al Consiliului provincial al studenților din Frosinone, coordonator regional al „Consulte degli Studenti” din Lazio, membru al CNPC (Consiglio Nazionale dei Presidenti di Consulta) la Ministerul Educației, Universității și Cercetării.

În 2010 s-a alăturat Executivului Național al „Rete degli Studenti Medi” unde a fost responsabil al Organizației Naționale din 2011 până în 2014. S-a alăturat CGIL colaborând cu Uniunea Pensionarilor din Roma și Lazio, unde a fost responsabil al Proiectului Memoria din 2014 până în 2015.

În 2016 a început colaborarea cu Camera del Lavoro din Rieti Roma Est Valle dell’Aniene, ocupându-se de politicile de tineret, imigrație și comunicare. La cel de-al XVIII-lea Congres CGIL de la Bari a fost ales membru al Adunării Generale a CGIL pe plan național.

Mihai Popescu este primul imigrant din a doua generație care a preluat rolul de lider al unei structuri CGIL în Italia.

„Sunt entuziasmat, emoționat, dar și speriat oarecum de noua funcție, pentru că implică o mare responsabilitate în fața oamenilor care își pierd locul de muncă, a celor care nu găsesc un loc de muncă, a tinerilor atât de dezamăgiți și de resemnați că încetează să-și mai caute unul”, a declarat Mihai Popescu, noul Secretar General la Nidil Rieti Roma Est Valle dell’Aniene. „Sunt sigur însă că împreună vom putea face o treabă bună”, a mai adăugat tânărul român.

Citeste întreaga stire:https://www.rotalianul.com/tanarul-roman-mihai-popescu-din-italia-ales-secretar-general-al-unei-structuri-din-cadrul-sindicatului-cgil/