Mostră de FAKENEWS: „În Japonia cuptoarele cu microunde vor fi interzise din 2020”

Știrea falsă e și mai apocaliptică atunci când anunță că și Coreea de Sud va opri producția de cuptoare cu microunde în 2021 iar China intenționează să renunțe la această tehnologie până în 2023

„Guvernul japonez a decis să scape de toate cuptoarele cu microunde din țară, înainte de sfârșitul anului se anunță pe un site rusesc de știri. Toate fabricile din Japonia care produc cuptoare cu microunde au închis deja magazinele de firmă”, titrează site-ul unica.md, care citează, la rându-i Lifter.com și diariouno.com. Se arată, astfel, credulilor, că motivul pentru interzicerea folosirii unui cuptor cu microunde ar fi un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Hiroshima, care ar fi constatat că microundele au cauzat mai mult rău sănătății cetățenilor timp de 20 de ani, decât bombardarea avioanelor americane în septembrie 1945. Se aduc și argumente numai bine de băgat psihoza în populație. De pildă, se arată în acest fakenews că, potrivit experților, alimentele încălzite într-un cuptor cu microunde au vibrații nefavorabile, dăunătoare. În plus, cercetătorii au efectuat și un experiment: Cinci gândaci au fost plasați deasupra, pe un cuptor cu microunde, timp de 3 ore, timp în care cuptorul a fost setat la opțiunea „grill”. Sfârșitul e înfricoșător, dacă n-ar stârmi râsul. În timp de 3 ore, toate insectele au murit!

O invenție din întâmplare

Cuptorul cu microunde, la fel ca majoritatea invențiilor, este un rezultat aleatoriu al lucrării unui inginer care a lucrat la un proiect legat de radar. În 1946, dr. Percy Spencer, inginer la firma Raytheon, a observat că ciocolata din buzunarul său s-a topit. Ce s-a întâmplat a fost reacția unui așa obiect numit ,,magnetron”. Vibrațiile magnetronului au afectat ciocolata, provocând ondulații moleculare interne și, prin urmare, încălzirea și topirea produsului.

Un cuptor cu microunde are un așa numit tub de magnetron, care convertește energia electrică în microunde cu frecvență înaltă, aceste valuri fiind „absorbite” de alimente, adică undele electromagnetice „excită” moleculele „dipolice” (un capăt are o sarcină pozitivă, iar celălalt negativă) în special în alimente, cum ar fi apa.

Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/ijaponia-cuptoare-microunde-interzise.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *