NEWS ALERT. Alina Bica a scăpat de cătușe. Rămâne în Italia

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, fugită de mai mulți ani din țară, a fost arestată în luna iulie în Italia, în baza unui mandat european, emis de o instanță din România. Ne-a parvenit o informație caldă despre situația ei.

Alina Bica nu va fi extrădată în România, ne-a comunicat o sursă bine informată din mediul juridic. O instanță din Italia a finalizat procesul de extrădare în România, iar fosta șefă a DIICOT poate rămâne liberă pe teritoriul Italiei.

La acest moment, Bica se afla în arest la domiciliu în Italia, în așteptarea extrădării în România. Ea s-a plâns judecătorilor italieni, încă din clipa în care a fost arestată, că justiția din țară nu a judecat-o corect și le-a transmis acestora că nu ar vrea să se întoarcă să își ispășească pedeapsa de patru ani aici.

Știrea despre arestarea produsă în Italia în luna iulie a.c. a fost dată de inspectorul șef al Poliției Române de atunci, chestorul-șef Liviu Vasilescu, care a anunțat că fosta șefă a Parchetului Antimafia, condamnată în România la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Interagro-Romgaz, pentru favorizarea făptuitorului, a fost arestată în Italia și se află în custodia polițiștilor italieni.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost dată în urmărire internațională în noiembrie 2019, după ce instanța supremă i-a respins apelul, menținând condamnarea de 4 ani de închisoare.
Ea a fugit din țară înainte să fie condamnată, în vara anului 2018. Ulterior, în octombrie 2018, s-a aflat că a fugit în Costa Rica, unde a și stat o perioadă, inclusiv în penitenciarul din Costa Rica, alături de Elena Udrea, de unde a fost eliberată în decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători iar instanța supremă din România a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului.
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/news-alert-alina-bica-a-scapat-de-catuse-ramane-in-italia.html