O insulă exotică, refugiu anti coronavirus pentru 17 milioane de dolari

O insulă privată situată în zona Marii Bariere de Corali din Australia a fost scoasă la vânzare. În trecut, insula a fost câştigată la poker şi a devenit celebră într-o reclamă la bere. Momentul este unul excelent pentru potenţialii cumpărători, dornici să fugă din calea pandemiei de coronavirus.
Insula Pumpkin este situată în largul coastei Queensland, la 14 kilometri de mal. O plimbare de 30 de minute cu barca asigură distanţa „ideală” de restul lumii, fiind suficient de aproape de uscat, dar şi izolată de ameninţarea COVID-19, scrie Mediafax.

Odată ajunşi pe insulă, în faţa ochilor ne apare plaja curată, lipsită de agitaţia cu care suntem obişnuiţi. Golful plin cu stridii proaspete şi sursele regenerabile de energie de pe insulă sunt alte argumente care parcă le şoptesc viitorilor proprietari: „Cumpără-mă!”

În prezent, insula este deţinută de Wayne şi Laureth Rumble, patronii companiei Sojourn Retreats. „A fost locul ideal pentru a petrece perioada de izolare în timpul pandemiei”, au povestit cei doi pentru CNN. „Este retras, privat şi totuşi ai libertate totală de mişcare, poţi sta afară… Copiii noştri se joacă în aer liber, pe plajă. Viaţa pare cât se poate de normală până citeşti ştirile.”
Până în anul 1961, insula era o fermă de stridii care aparţinea unui bărbat numit Snigger Findlay. „Roger şi Merle Mason s-au îndrăgostit de Insula Pumpkin, dar Snigger nu a vrut să le-o vândă. Astfel, când Roger l-a provocat pe Snigger la un joc de poker, acesta a spus că, dacă va câştiga, Snigger va trebui să îi vândă insula. Roger a câştigat şi a cumpărat insula pentru 60 de lire sterline”, povesteşte Rumble.
La rândul lor, cei doi au cumpărat insula în 2003 pentru suma de 909.000 de dolari, după ce au văzut un articol în ziar. Locul a fost închiriat de o companie de bere din Queensland între anii 2012 şi 2015 pentru a-şi promova produsul. „Clienţii lor puteau câştiga o vacanţă alături de alţi trei prieteni pe insulă dacă găseau berea de aur. Un fel de Charlie şi Fabrica de Ciocolată.”

Insula e scoasă la vânzare pentru suma de 17 milioane de dolari. Cei doi au ales să o vândă pentru a se muta alături de restul familiei, în Noua Zeelandă.
Citeşte întreaga ştire:https://zcj.ro/life-and-style/o-insula-exotica-refugiu-anti-coronavirus-pentru-17-milioane-de-dolari–201927.html