O întreagă familie de români din Italia pozitivă la Covid-19 este considerată potențial focar de infecție

O familie de români alcătuită din patru persoane, părinții și doi copii, din Valle Martella, o fracțiune a localității Zagarolo (Lazio), a rezultat pozitivă la testul pentru Covid-19. Ca urmare, românii au fost puși în carantină, iar autoritățile italiene au decis testarea în masă a persoanelor care locuiesc în zona respectivă, informează Il Messaggero.

Testarea familiei de români a avut loc după ce s-a constatat că alți doi copii, frați între ei, din cartierul Casilino (Roma), erau infectați cu noul coronavirus. Cei doi frați au avut contacte directe cu membrii familiei de români și din acest motiv conaționalii noștri au fost supuși testării. Rezultatele au fost pozitive deși atât părinții cât și copiii sunt asimptomaticii.

Autoritățile italiene au motiv să creadă că familia de români reprezintă sursa contractării virusului de către cei doi frați din Roma deoarece, fiind prieteni între ei, au petrecut împreună o întreagă zi. Familia românilor a locuit în precedență la Roma, de unde s-au mutat cu câteva luni în urmă, dar au păstrat legăturile de prietenie și s-au întâlnit recent cu familia celor doi frați infectați, petrecând împreună o întreagă zi.

Ancheta epidemiologică făcută de către sanitarii italieni nu a descoperit alți infectați în anturajul celor doi copii din Casilino în afara membrilor familiei de români. „Singura posibilă sursă de contractare a virusului de către cei doi frați este familia din Zagarolo”, au decis medicii italieni.

Conducerea ASL RM5 a efectuat teste tuturor celor care au intrat în contact cu familia de români din Valle Martella și cu alte două persoane din centrul localității Zagarolo care au rezultat pozitive la Covid -19, dar nu au nicio legătură cu românii.

Familia conaționalilor noștri a fost plasată în carantină la domiciliu. Părinții au cerut să li se respecte confidențialitatea și au transmis că sunt toți bine și au tot ce le trebuie, mai ales că tocmai făcuseră cumpărături mai multe pentru ziua de naștere a fiicei care sâmbătă a împlinit 16 ani.

Autoritățile italiene au analizat toate contactele pe care românii le-au avut în ultimele 15 zile și în afară de întâlnirea cu familia din Roma se pare că nu au avut alte contacte apropiate. Cu toate acestea, în zona în care locuiesc s-a decis testarea în masă a locuitorilor. Primăria a anunțat că ASL (Azienda sanitaria locale) efectuează teste pentru Covid-19 tuturor celor care ar fi putut intra în contact cu toate cele șase cazuri confirmate la Zagarolo, printre care și cei patru conaționali ai noștri.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/intreaga-familie-de-romani-din-italia-pozitiva-la-covid-19-este-considerata-potential-focar-de-infectie/