O româncă dată în urmărire internațională a fost prinsă în Suedia: Fusese condamnată în dosarul lui Adrian Năstase.

O româncă în vârstă de 67 de ani, dată în urmărire națională și internațională, a fost prinsă de Poliția din Suedia. Femeia fusese condamnată în 2012 la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Este vorba despre Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcții, condamnată în dosarul Trofeul calității, alături de Adrian Năstase.
Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au depistat, cu sprijinul autorităților din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67 de ani, urmărită național și internațional.

Aceasta se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 5 ani pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată.

Condamnarea a fost dispusă de Înalta Curte de Casație și Justiție în anul 2012.

Astfel, a fost emis un mandat european de arestare, de Tribunalul București, iar în prezent femeia se află în arestul Poliției suedeze, urmând a fi adusă la îndeplinire procedura extrădării.

Surse judiciare susțin că este vorba de Diana Gasparovici.
Citiți mai mult:https://www.stiripesurse.ro/o-romanca-data-in-urmarire-internationala-a-fost-prinsa-in-suedia-fusese-condamnata-in-dosarul-lui_2440090.html