Olanda amenință cu restricții dacă tinerii nu respectă regulile sanitare

Autoritățile de la Haga au impus reglementări mai stricte pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, din cauza creșterii infecțiilor din ultima perioadă. Mai mult, premierul Mark Rutte a cerut populației să respecte regulile, iar turiștilor să evite zonele aglomerate din Amsterdam, transmite DPA.
”Respectaţi regulile sau în curând veţi fi blocaţi în locuinţe”, le-a spus Rutte tinerilor, întrucât aceștia se poartă iresponsabil.

În cafenele și restaurante au fost impuse noi măsuri, clienții trebuind să-și facă rezervări și să lase datele de contact. Se anunță, totodată, controale mai stricte și impunerea carantinei pentru persoanele care vin din zone de risc.

În ultima săptămână, s-au înregistrat aproape 2.600 de infecții noi în Olanda, dintre care un sfert în categoria de vârstă 20-29 de ani. Numărul de cazuri noi a fost aproape dublu faţă de săptămâna precedentă. Numărul total aldeceselor se ridică la 6.000 de persoane.
Citeşte întreaga ştire:https://jurnalul.antena3.ro/stiri/externe/olanda-ameninta-cu-restrictii-daca-tinerii-nu-respecta-regulile-sanitare-853010.html