Polonia își va redeschide granițele pentru cetățenii statelor Uniunii Europene începând cu data de 13 iunie

Polonia îşi va redeschide de sâmbătă frontierele pentru cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene, urmând ca de marţi să fie permise zborurile internaţionale, a anunţat miercuri prim-ministrul Mateusz Morawiecki (foto), în contextul repornirii economiei în pofida unei creşteri a numărului de noi contagieri, informează Reuters, citată de Agerpres.

Polonia şi-a închis graniţele pentru cetăţenii străini în martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Ulterior, a început relaxarea graduală a restricţiilor la viaţa publică, cu redeschiderea centrelor comerciale, hotelurilor şi restaurantelor în luna mai. „În unele ţări, această pandemie se comportă încă într-un mod foarte neliniştitor, aşa încât, deocamdată, limităm această decizie (de deschidere a frontierelor) la ţările Uniunii Europene”, a spus Morawiecki. Polonia a cunoscut recent o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus, mai ales în jurul minelor de cărbune din sudul ţării. Luni a fost raportat un număr record de 599 cazuri noi. Până miercuri, Polonia, ţară cu circa 38 milioane de locuitori, avea 27.668 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus şi 1.191 de decese.
Citeşte întreaga ştire:https://www.economica.net/polonia-i-i-va-redeschide-grani-ele-pentru-ceta-enii-statelor-uniunii-europene-incepand-cu-data-de-13-iunie_185690.html