Primele măsuri după decapitarea din Paris. Franţa se pregăteşte să expulezeze sute de străini suspectaţi de credinţe religioase extremiste

Franţa ar urma să expulzeze 231 de străini aflaţi pe o listă a guvernului ca fiind suspectaţi de credinţe religioase extremiste, conform unei surse din poliţie citate de Reuters.
Conform definiţiei oficiale, Franţa înţelege prin extremişti „persoane care, angajate în procesul de radicalizare, ar putea să vrea să plece în străinătate pentru a se alătura unor organizaţii teroriste ori pentru a luat parte la activităţi teroriste”. Administraţia lui Emmanuel Macron este sub o presiune crescândă a partidelor conservatoare şi de extremă dreapta. Cerinţa acestora: o poziţie mult mai dură în privinţa acelor rezidenţi care nu au cetăţenie şi care reprezintă o ameninţare pentru siguranţa publică. Ministrul de Interne al Franţei, Gerald Darmanin, nu a confirmat deocamdată informaţia. Conform sursei citate, Darmanin le-ar fi spus prefecţilor, în cadrul unei şedinte care a avut loc duminică după-masă, să se ocupe de expulzări. Din cei 232 de suspecţi, 180 sunt în prezent în închisoare, iar 51 vor fi arestaţi în viitorul foarte apropiat. Darmanian le-ar mai fi cerut şi responsabililor din subordinea sa să examineze foarte atent cererile celor care vor să primească statului de refugiat în Franţa.
Tânărul de 18 ani – suspectat că ar fi fost un radical islamist – care a decapitat, vineri, un profesor de istorie în apropierea unei şcoli dintr-o suburbie a Parisului avea origini cecene şi statut de refugiat în Franţa, conform Reuters. Potrivit presei franceze, ucigaşul un tânăr născut la Moscova, identificat ca Abdulah A., de origine cecenă, în vârstă de 18 ani. Acesta nu figura pe nicio listă a poliţiei franceze ca având legături cu vreo reţea teroristă. Conform Le Parisien, ar fi avut doar un cazier pentru infracţiuni minore, de drept comun. Acesta a fost împuşcat şi omorât de poliţiştii francezi la scurt timp după săvârşirea crimei.

Citeşte întreaga ştire:https://adevarul.ro/international/europa/primele-masuri-decapitarea-paris-franta-pregateste-expulezeze-sute-straini-suspectati-credinte-religioase-extremiste-1_5f8cfdce5163ec42710495f4/index.html