Profesor din Israel: Răspândirea Coronavirus se opreşte după 70 de zile

Publicaţia online Times of Israel a publicat recent concluziile unui studiu al lui Isaac Ben-Israel, profesor la Universitatea Tel Aviv şi preşedinte al Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare din Israel, unde se arată că numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 atinge un maxim după circa 40 de zile de la detectarea primelor cazuri, iar după circa 70 de zile numărul cazurilor noi ajunge aproape de zero.

Deosebit de important, dar şi controversat, este faptul că această evoluţie nu depinde de aplicarea unor măsuri guvernamentale de combatere a noului coronavirus, cum ar fi izolarea completă la domiciliu a persoanelor şi închiderea economiei.
Profesorul Ben-Israel a acordat un interviu pe această temă unui post de televiziune din Israel, iar concluziile sale au fost puternic criticate, în direct, de profesorul Gabi Barbash, director de spital şi fost director general în cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel.

Din punct de vedere al reflectării în presă a analizei profesorului israelian, atacurile sunt uşor de justificat, având în vedere că Isaac Ben-Israel nu are nicio specializare medicală, însă studiul său se concentrează exclusiv asupra evaluării din punct de vedere statistic al evoluţiei. Publicaţia Times of Israel îl prezintă drept matematician, analist şi fost general în armata Israeliană.

În biografia de pe site-ul Universităţii Tel Aviv se arată că a studiat matematica, fizica şi filosofia la Universitatea Tel Aviv, unde a obţinut şi doctoratul în 1988.
Citeşte întreaga ştire:https://www.money.ro/profesor-din-israel-raspandirea-coronavirus-se-opreste-dupa-70-de-zile/