Român amendat în Italia, pentru că a furat pietricele de pe plajă din Sardinia

Un român a fost amendat de polițiștii vamali italieni, după ce a fost prins, pe 3 septembrie, pe Aeroportul din Olbia cu pietre de pe o plajă din Sardinia, a scris ȘtiriDiaspora. Potrivit unei legi din 2017, care protejează mediul, este interzis să iei astfel de „suvenire”.
Potrivit unui comunicat al Poliției, citat de SardiniaPost, un cetățean român cu domiciliul în Ferrara a fost prins în posesia unor pietricele luate de pe plaja din Capo Pecora, în Buggerru. Bărbatul a fost amendat, iar pietricelele au fost confiscate.
Turistul care au ignorat legislația de mediu în vigoare de acum patru ani a primit o amendă. Legea prevede o sancțiune cuprinsă între 500 și 3.000 de euro. Autorităţile vamale din Sardinia au confiscat, în ultimele săptămâni, mai multe kilograme de nisip, scoici şi pietre colectate în mod ilegal de turişti care intenţionau să le ia cu ei acasă pe post de suvenire din vacanţele petrecute pe insula italiană din Marea Mediterană. Sardinia este celebră pentru plajele sale frumoase, însă face eforturi pentru a combate impactul turismului asupra mediului înconjurător, în contextul în care turiştii ignoră apelurile de a lăsa zonele intacte în urma lor.
„Doar într-o singură zi au fost confiscate în total 4,1 kilograme de nisip adunat de pe diverse plaje, au informat pe lucrătorii vamali ai aeroportului din Alghero. „În fiecare an, plajele din Sardinia suferă daune ireparabile din cauza persoanelor care iau, fără respect, nisip, pietre şi scoici. Este un lucru nu doar greşit, ci şi ilegal”, au subliniat autorităţile vamale.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/stiri/roman-amendat-in-italia-pentru-ca-a-furat-pietricele-de-pe-plaja-din-sardinia-3721696