Românul Mihai Gane, cel mai citit poet din Spania. Pentru publicul din ţara natală, încă necunoscut

Originar din comuna argeşeană Lereşti, tânărul Mihai Gane este unul dintre cei mai bine vânduţi autori de poezie români. În Spania, cele trei volume ale sale au fost bestselleruri, însă pentru publicul din ţara natală este încă necunoscut.
Are 27 de ani şi i se spune Miguel. Acasă, în familie, rămâne totuşi Mihai. A ajuns în Spania când avea 9 ani, lăsând în urmă viaţa din comuna argeşeană Lereşti. În continuare, în ţara sa natală este un anonim, însă în cea adoptivă a ajuns unul dintre cei mai bine vânduţi poeţi.

A început să cocheteze cu poezia din adolescenţă, după ce a fost nevoit să-şi ia un tutore pentru meditaţii: „Părinţii mei mi-au luat un profesor particular care mă sprijinea cu pregătirea la liceu, însă, cu timpul, a devenit pentru mine un soi de bunic. Scria poezii şi, din când în când, le citeam şi le analizam cu el. Aşa am învăţat şi spaniola“.

Totuşi, nu s-a avântat doar în literatură. Este dublu licenţiat în Drept şi în Administrarea Afacerilor şi are două masterate, unul de Proprietate Intelectuală şi unul în Avocatură. În 2018 a luat examenul la barou, având posibilitatea de a profesa ca avocat. Până acum, însă, şi-a păstrat privilegiul de a fi scriitor.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/romanul-mihai-gane-cel-mai-citit-poet-din-spania-pentru-publicul-din-tara-natala-inca-necunoscut_458425.html