Se lansează aplicația care îți spune dacă ai intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19.

Guvernul japonez vrea să ofere cetățenilor o aplicație pentru smartphone-uri, începând din luna mai, care va avertiza utilizatorii dacă au fost în contact cu persoane diagnosticate cu noul coronavirus.
Sistemul, bazat pe o aplicație de urmărire a contactelor, dezvoltată de guvernul din Singapore, va detecta și înregistra telefoanele care au instalată aplicația, informează stirileprotv.ro.

Eficiență sporită
Când unul dintre utilizatori este diagnosticat ca fiind infectat cu coronavirus, un mesaj de alertă va fi transmis celor care au fost în contact strâns cu acesta. “Este o modalitate extrem de eficientă de a preveni răspândirea bolii”, a declarat Naokazu Takemoto, ministru în guvernul japonez, într-o conferință de presă.

Pentru toți
“Va fi folositor doar dacă toată lumea folosește aplicația, așa că vom face eforturi pentru promovarea acesteia”, a adăugat Takemoto. Software-ul va păstra o înregistrare criptată a orei, datei, distanței și duratei contactelor cu alți utilizatori ai aplicației, dar nu va ține evidența datelor despre geolocalizare, astfel încât să nu existe probleme legate de confidențialitate.

Aplicații similare
Utilizatorii care au fost în contact strâns cu o persoană diagnosticată cu COVID-19 vor fi avertizați, dar nu vor fi anunțați când și unde au fost în apropierea persoanei infectate. Singapore a lansat aplicația la sfârșitul lunii martie, iar Australia a introdus deja un software similar duminică. De asemenea, și Marea Britanie și Germania au în vedere realizarea unei astfel de aplicații.
Citeşte întreaga ştire:https://www.capital.ro/se-lanseaza-aplicatia-care-iti-spune-daca-ai-intrat-in-contact-cu-persoane-infectate-cu-covid-19-cand-va-fi-disponibila.html