Spania. Muncitori români, printre care și un minor, ilegaliști într-o podgorie din Extremadura

Garda Civilă și Inspecția Muncii din Extremadura, Spania, au detectat prezența a opt muncitori care nu lucrau cu forme legale la o fermă din Fuente del Maestre. 4 dintre aceștia erau români, printre care și șeful de echipă, dar și un minor sub 17 ani.
Potrivit autorităților spaniole, muncitorii desfășurau lucrări de plantare a viței de vie într-o podgorie. Agenții au solicitat documentația personală, dar aceștia nu au furnizat-o, încercând să împiedice activitatea Gărzii Civile oferind date eronate .

Este vorba despre 8 persoane care locuiesc în Aceuchal, dintre care patru de naționalitate spaniolă și 4 de naționalitate română. Printre aceștia din urmă se număra șeful de lucrări agricole, care a îndeplinit această sarcină fără a fi înregistrat în Registrul special pentru lucrătorii independenți.

De asemenea, s-a constatat că celelalte șapte persoane, dintre care era un minor român sub 17 ani, nu aveau contract de muncă și nu erau înregistrate la Securitatea Socială, potrivit HOY.es.

Având în vedere faptele menționate anterior, pe lângă infracțiunile administrative corespunzătoare, autoritățile au instruit persoana responsabilă pentru lucrători și activitatea de muncă de identificarea unei presupuse infracțiuni împotriva drepturilor lucrătorilor, care au fost puși la dispoziția instanțelor de instruire din Villafranca de los Barros.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/spania-muncitori-romani-printre-care-i-un-minor-ilegali-ti-intr-o-podgorie-din-extremadura_444936.html