Spania. Tineri români, membri ai „bandei canalizărilor“, reținuți: „Au mai multe dosare penale decât ani pe care îi au”

Poliția Națională din Spania a reținut trei tineri de naționalitate română și spaniolă, cu vârste cuprinse între de 18 și 20 de ani, cu numeroase dosare pentru infracțiuni comise în capitala aragoneză, ca presupuși autori ai unor jafuri. Cei trei sunt suspecți că fac parte din „banda canalizăilor“, după modul lor de oeprare aparte.
Au călătorit de la Zaragoza la Benidorm pentru a jefui magazinele cu un „modus operandi” specific: pătrunderea în incintă prin spargerea geamurilor cu capace de canalizare. Poliția Națională din spania tocmai a arestat un grup de români de 18, 19 și 20 de ani, care sunt acuzați de diverse infracțiuni de jaf cu forță și apartenență la un grup infracțional.

Autorii acumulează, în cuvintele Poliției, „mai multe dosare polițienești decât ani în care au”, pentru jafuri cu forță comisă la Zaragoza. Doar weekendul trecut au fost comise două jafuri cu forță în două unități de alimentație separate din orașul Benidorm, atât în ​​zori, cât și în unități apropiate. Echipați cu paltoane cu glugă, mănuși și măști pentru a-și ascunde fața și a nu lăsa indicii, au luat o pradă de 900 de euro în numerar și mai multe sticle de alcool, potrivit Heraldo.es.

Prinși pentru că nu purtau mască de protecție

Din acest motiv, agenții Grupului 3 al Poliției Judiciare ale Secției de Poliție Locală din Benidorm, au inițiat o anchetă și au desfășurat o operațiune cu care au fost identificați făptașii grație informațiilor furnizate de o patrulă de Securitate Cetățenească. În zorii zilei evenimentelor, cei trei indivizi fuseseră sancționați pentru încălcarea reglementărilor de combatere a pandemiei și pentru că se găseau în timpul orelor de restricție nocturnă actuale.

Când au avut loc jafurile, după vizionarea imaginilor unităților oferite de anchetatori, aceștia le-au recunoscut. Cei trei erau localizați în apartamente turistice din oraș.

În luna mai, când toata lumea era în carantină din cauza pandemiei de Covid, un modus operandi similar se identifica și în Madrid, Segovia, Toledo și Ciudad Real. Aproximativ 50 de farmacii au fost prădate în timpul pandemiei, iar doi români puneau la cale planul de bătaie. Ei aveau un modus operandi similar: Puneau mâna pe capacele canalizărilor din apropiere și loveau cu putere geamurile. Ajunseseră să comită până la 6 jafuri într-o singură noapte.
Odată reținuți și datorită ADN-ului, alte două jafuri cu forță în interiorul caselor au fost clarificate.

Cei arestați, de naționalitate spaniolă și română, au fost audiați într-o declarație la birourile secției de poliție din Benidorm și puse la dispoziția instanței de cercetare a poliției din același oraș, care a dispus în sfârșit în mod direct admiterea lor în închisoare.
Citeste mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/spania-tineri-romani-membri-ai-bandei-canalizarilor-retinuti-au-mai-multe-dosare-penale-decat-ani-pe-care-ii-au_463049.html