Suedia, încă o DECIZIE curajoasă în plină pandemie: „Ne-am fi dorit să începem chiar şi mai DEVREME!“

Când România „tremură“ în faţa coronavirusului, iar profesorul Adrian Streinu-Cercel ne avertizează că „s-ar putea să nu mai ieşim din case până la anul!“, în Suedia, viaţa normală merge înainte.
Printre ţările care combat coronavirusul fără restricţii şi cu o economie rămasă intactă, când falimentul scrie pe restul Europei, se numără şi Suedia.

Fără restricţii, viaţa oamenilor merge înainte într-un ritm normal şi, deocamdată, cifrele par să le dea dreptate nordicilor în strategia aleasă: 13.216 cazuri confirmate şi 1.400 de decese. Ce-i drept, unii specialişti susţin că modelul suedez şi rezultatele sale pot fi evaluate abia peste o lună. Cert e că, până atunci, suedezii au dat drumul la meciurile de fotbal din zona Stockholm, începând cu 17 aprilie, după cum „Adevărul“ a explicat.
Şi, potrivit preşedintele federaţiei, Karl-Erik Nilsson, şi meciurile din prima ligă vor porni la drum, începând cu 14 iunie.

„Ne-am dori chiar să începem mai devreme, dar asta depinde de cum vor evolua lucrurile. În primul rând, vrem să terminăm cu meciurile de cupă, pentru că au mai rămas câteva de disputat, iar apoi să trecem la campionat“, a explicat Nilsson pentru „AS“, care a fost citat de Digi Sport. Până la partidele oficiale, în Suedia se joacă deja meciurile amicale, de pregătire.

Asta după ce suedezii au convenit că aceste meciuri de fotbal sunt de risc minim.

„După discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Sănătăţii, am ajuns la concluzia că meciurile de fotbal nu contribuie la răspândirea virusului decât poate într-o foarte mică măsură.
S-a dovedit că nu există nicio diferenţă între şedinţele de antrenament şi meciuri şi că organizarea unor partide e perfect posibilă. Totuşi, e clar că jucătorii care prezintă simptome n-ar trebui să fie implicaţi în meciuri“, au explicat suedezii, acum câteva zile.
Citeşte întreaga ştire:https://www.money.ro/suedia-inca-o-decizie-curajoasa-in-plina-pandemie-ne-am-fi-dorit-sa-incepem-chiar-si-mai-devreme/