Tinere vândute cu 5.000 – 8.000 de euro de proxeneți – Percheziții în România, Austria și Marea Britanie

Cel puțin patru persoane au fost reținute după perchezițiile din România, Marea Britanie şi Austria, la o grupare bănuită că a exploatat sexual 28 de tinere.
Proxeneții vindeau între ei fetele cu sume cuprinse între 5.000 și 8.000 de euro. Din activitatea fetelor, gruparea a obținut peste 1 milion de euro, anunță Mediafax.
Procurorii DIICOT anunță că au dispus reținerea pentru 24 de ore a S.M., S.P.B., G.M. și G.L., pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți, influențarea declarațiilor, șantaj, trafic de persoane în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.
În 13 mai, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 16 percheziții domiciliare, în județul Giurgiu, și au pus în executare 22 de mandate de aducere, pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuite de trafic de internațional de persoane.
Concomitent cu perchezițiile din România au avut loc alte 2 percheziții domiciliare în Viena (Austria) și o percheziție în Huddersfield (Marea Britanie).
La percheziții au fost ridicați 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și 8 autoturisme de lux, o autoutilitară și 6 ceasuri. De asemenea, au fost depistate 4 pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat – calibru 5,5, 23 de cartușe, 2 cutii de muniție cu bile metalice, 2 macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, aproximativ 2 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde oliv, bijuterii din aur, 57 de parfumuri și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, 19 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 5 laptopuri, 3 tablete, chitanțe pentru transferuri bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.
Atunci, 15 persoane au fost audiate. La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate 2 femei exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare.
Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu anul 2012, liderul grupului ar fi dezvoltat în România, Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu persoane pe care le-ar fi cooptat într-un grup infracțional organizat specializat în proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor. Astfel, începând cu anul 2012, membrii grupării au recrutat 28 de femei, în special prin metoda „loverboy”, pe care le-ar fi plasat în diverse orașe de pe teritoriul Europei, pentru practicare prostituției și obținerii de foloase materiale.
În alte cazuri, liderul grupării ar fi recrutat tinere vulnerabile, cu o situație materială și familială precară, provenind din medii defavorizate, pe care le cointeresa material în vederea deplasării și practicării prostituției în străinătate.
Membrii grupării le creau tinerelor sentimentul că sunt profund îndatorate atât din punct de vedere moral, cât și material, motiv pentru care trebuia să presteze servicii sexuale contra cost în beneficiul lor, chiar dacă își achitaseră demult eventualele obligații existente.
Mai mult, persoanele bănuite au făcut copii cu victimele, de a căror îngrijire se ocupau rude ale membrilor grupării. În acest fel tinerele erau determinate să continue activitatea de prostituție în beneficiul foștilor iubiți.
Dacă femeile nu le dădeau banii, erau amenințate sau bătute.
Citeşte întreaga ştire:https://www.oradesibiu.ro/2020/06/24/tinere-vandute-cu-5-000-8-000-de-euro-de-proxeneti-perchezitii-in-romania-austria-si-marea-britanie/