Un autocar plin cu români a ars ca o torţă pe o autostradă din Austria. 49 de persoane se aflau înăuntru

Un autocar în care se aflau 49 de români, 48 e pasageri și un șofer, a luat foc pe o autostradă din Austria, aproape de Viena. Fumul gros și negru s-a văzut de la zeci de kilometri distanță.
Autocarul în care se aflau românii a luat foc pe autostradă, în timpul mersului. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la trei secții din apropiere.
Potrivit presei austriece, toți pasagerii și șoferul au reușit să se salveze la timp. Toți au fost conduși de către autoritățile austriece la un hotel din apropiere. Cauza acestui incendiu încă nu a fost stabilită, iar autocarul a fost distrus complet de flăcări.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a luat legătura cu autorităţile din Austria, după ce un autocar plin cu români a luat foc pe autostrada Alland, lângă Sparbach, iar informaţiile transmise arată că nu au existat victime În plus, nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Viena s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în data de 30 mai 2020, pe autostrada Alland, lângă Sparbach (districtul Mödling, Republica Austria) şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare privind identitatea, starea de sănătate a persoanelor implicate şi situaţia acestora, precum şi circumstanţele producerii incidentului. Din dialogul cu autorităţile locale a rezultat că în acest incident a fost implicat un autocar înmatriculat în România. În urma accidentului nu au rezultat victime, toţi cetăţenii români aflându-se în afara oricărui pericol”, a transmis, luni, MAE.
MAE menţionează că toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar şi au continuat deplasarea către destinaţia prevăzută anterior incidentului.

„Până la acest moment, la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Viena este în dialog cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în funcţie de solicitări”, a mai transmis instituţia.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65, 0043 1 505 23 81 şi 0043 1 230 95 1, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0043 699 117 26027.
Citeşte întreaga ştire:https://www.romaniatv.net/un-autocar-plin-cu-romani-a-ars-ca-o-torta-pe-o-autostrada-din-austria-49-de-persoane-se-aflau-inau_524022.html