Un român din Italia care a mințit în timpul lockdownului despre motivul deplasării riscă până la 2 ani de închisoare

Un tânăr român din Italia, rezident în localitatea Avezzano din Abruzzo, riscă să ajungă la închisoare după ce, în timpul lockdownului general din primăvara anului trecut, a mințit în declarația pe propria răspundere în legătură cu motivul deplasării sale. În urma unei anchete efectuată de polițiștii italieni, care s-a încheiat de curând, Parchetul din Avezzano a decis să-l trimită în judecată pe conaționalul nostru, acesta fiind acuzat de fals ideologic într-un act public.

Conform celor relatate de platforma Abruzzo Live, cetățeanul român cu inițialele numelui A.S. și în vârstă de 20 de ani, a fost oprit la volanul mașinii sale de o patrulă a poliției în data de 24 martie 2020, când în toată Italia erau în vigoare restricțiile anti-COVID ce interziceau deplasările fără un motiv întemeiat. Tânărul român le-a arătat polițiștilor în acel moment o declarație pe propria răspundere pe care era specificat ca și motiv al deplasării o vizită la medicul de familie.
Ulterioare verificări efectuate de agenții de poliție au scos la iveală faptul că motivul deplasării era inventat, însă, iar A.S. ieșise din casă fără un motiv întemeiat. În urma unei anchete condusă de procurorul Lara Seccacini de la Parchetul din Avezzano, s-a decis trimiterea în judecată a tânărului nostru conațional pentru încălcarea articolului 483 din Codul Penal italian, acesta fiind acuzat așadar de fals ideologic comis de o persoană fizică într-un act public.

Potrivit articolului din lege citat mai sus, „oricine declară în mod fals în fața unui funcționar public, prin intermediul unui act public, fapte care au menirea de a demonstra adevărul, este pedepsit cu închisoare până la doi ani.” Procesul care-l vede ca inculpat pe tânărul român va începe la data de 25 mai 2021, acesta fiind apărat în tribunal de avocații Luca și Pasquale Motta.

Citeste mai mult:https://www.rotalianul.com/roman-din-italia-care-mintit-in-timpul-lockdownului-despre-motivul-deplasarii-risca-pana-al-2-ani-de-inchisoare/