Un tren plin cu îngrijitori români a plecat spre Austria: „Nu am posibilități, fac totul pentru fata mea”

Românii mărturisesc că nu și-ar fi părăsit familiile dacă nu se temeau că vor muri de foame în țară.

„Lucrez în Austria de aproape șapte ani. Fata mea avea 18 ani când am plecat. Voia și ea să studieze, să facă facultate și nu aveam posibilități. Ăsta a fost motivul pentru care am plecat”, a zis o româncă la Antena 3.

De nevoie, oamenii au ales să aibă grijă de vârstnici în străinătate. Au învățat limba, s-au adaptat și spun că au parte de mai mulți bani decât ar fi primit în țară.

„Depinde de om cât de greu eu și de contract. De trei ani mă duc acolo. E mai bine acolo din punct de vedere financiar”, a spus o altă îngrijitoare.

„Verificăm două probleme”

Oamenii au fost chemați mai devreme de data îmbarcării pentru un control epidemiologic.

„Verificăm două probleme. Prima: dacă au contracte de muncă încheiate cu angajator din Austria, dacă au asigurare de sănătate și dacă au echipament de protecție corespunzător. A doua: Le înmânăm câte un pliant făcut de Ministerul Muncii, în caz că e o problemă cu contractul din Austria să poate să sune”, a spus un reprezentat din gara Timișoara.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/un-tren-plin-cu-ingrijitori-romani-a-plecat-spre-austria-nu-am-posibilita-i-fac-totul-pentru-fata-mea_443366.html