Zborurile din România spre Italia, Spania, Marea Britanie, rămân suspendate până pe 16 iunie

Operatorii aerieni care apucaseră să anunțe reluarea zborurile spre destinații din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, fie de la finalul acestei luni, fie de la finalul lunii viitoare, au fost nevoite să-și informeze pasagerii că, de fapt, până pe 16 iunie zborurile comerciale spre și dinspre aceste state rămân suspendate ca urmare a unei decizii luate de autoritățile române.
Compania Națională a Aeroporturilor București explică pe pagina de Facebook faptul că decizia a fost luată în baza Hotărârii de Guvern din 18 mai, prin care a fost declarată starea de alertă. Țările spre care nu se poate zbura până pe 16 iunie sunt: Italia, Spania, Germania, Franța, Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia, Iran.
Pe 14 mai, când s-a făcut trecerea de la starea de urgență la starea de alertă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă stabilea 28 mai ca termen până la care era menținută suspendarea zborurilor către aceste state. Prin urmare, companii aeriene precum Wizz Air, TAROM, Air France, KLM, Ryanair și Lufthansa și-au făcut planuri pentru reluarea zborurilor după această data, punând în vânzare bilete.

Pe 18 mai, însă, s-a emis o nouă Hotărâre privind instituirea stării de alertă având la bază Legea 55/2020 prin care se menține suspendarea zborurilor către aceste 12 state pe tot parcursul stării de alertă, adică până pe 16 iunie.
Prin urmare, companiile aeriene au început să-și informeze pasagerii că toate zborurile programate în intervalul 28 mai-16 iunie vor fi anulate.

Wizz Air a anunțat, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că „va prelungi perioada pe care sunt suspendate mai multe rute din România ca urmare a extinderii restricțiilor de călătorie existente, introduse de autoritățile române. Astfel, zborurile spre Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Spania, Olanda și Marea Britanie vor rămâne suspendate până pe 16 iunie inclusiv”.

Potrivit Wizz Air, pasagerii cu rezervări afectate de zborurile suspendate, care și-au cumpărat biletele de pe site-ul sau de pe aplicația de mobil a companiei vor primi în contul lor WIZZ 120% din prețul inițial, suma urmând să fie utilizată în următoarele 24 de luni pentru achiziționarea de produse și servicii Wizz Air. „Pasagerii pot opta, de asemenea, pentru rambursarea banilor – care va dura mai mult – și vor fi informați cu privire la pașii necesari pentru un transfer bancar sau un transfer către un card bancar într-un e-mail separat. În acest caz, clienții vor fi eligibili doar pentru 100% din tariful inițial. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – ar trebui să ia legătura cu compania de la care și-au achiziționat biletele”, precizează reprezentanții companiei aeriene printr-un comunicat de presă.

Potrivit imperatortravel.ro, Wizz Air nu este singura companie aeriană obligată să anuleze zboruri în perioada 28 mai-16 iunie: Air France va anula zborurile București – Paris, Lufthansa va anula zborurile București – Frankfurt, iar KLM va anula zborurile București – Amsterdam. De asemenea, TAROM va anula zborurile dintre București și Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia, Olanda și Franța, iar Ryanair va anula zborul București – Londra

Blue Air este una dintre companiile care nu este afectată de această decizie a autorităților, pentru că oricum anunțase reluarea zborurilor începând cu 1 iulie.
Citeşte întreaga ştire:https://www.g4media.ro/zborurile-din-romania-spre-italia-spania-marea-britanie-raman-suspendate-pana-pe-16-iunie.html