Arestată pentru furturi din autobuze, în Italia

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, ieri, arestarea unei tinere de 25 de ani, din Craiova, urmărită în baza unui mandat european emis de autorităţile italiene. Potrivit oamenilor legii, începând din decembrie 2017, tânăra ar fi comis mai multe furturi în mijloace de transport, în Italia. În plus, ar fi declarat date de identitate false pentru a părea minoră.

Poliţiştii doljeni au precizat că tânăra de 25 de ani a fost depistată în Craiova, în cursul zilei de miercuri.
„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au depistat o tânără de 25 de ani, din localitate, față de care autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat, a infracţiunilor de participare la o grupare infracţională şi declaraţii false privind identitatea în faţa ofiţerului public.

Cea în cauză, începând cu luna decembrie 2017 până în prezent, ar fi procedat la sustragerea mai multor bunuri printre care şi carduri bancare, în special în mijloacele de transport public, şi ar fi declarat alte date de identitate în scopul de a părea minoră”, au explicat oamenii legii.
Tot miercuri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reţinerea suspectei pentru o perioadă de 24 de ore. Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, tânăra a fost dusă la Curtea de Apel Craiova pentru începerea procedurii de extrădare.

Instanţa a dispus arestarea suspectei pentru o perioadă de 15 zile, până când mandatul european de arestare va fi tradus în limba română.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Citeşte întreaga ştire:https://www.gds.ro/eveniment/2021-08-27/arestata-pentru-furturi-din-autobuze-in-italia/