Austria. Îngrijitoarele românce au protestat în stradă: „Vrem să fim protejate de exploatare și abuz“

Amplă acțiune de protest, sâmbătă, 3 octombrie, la Viena. Zeci de îngrijitoare românce s-au reunit în cadrul unei acțiuni de protest și au solicitat înlocuirea sistemului de lucru prin Gewerbe (n.r. PFA) cu sistemul de lucru prin ANGAJARE, drepturi egale și dreptul la o penise decentă.
Zeci de îngrijitori și îngrijitoare românce de 24 de ore din Austria s-au reunit, ieri, 3 octombrie, în cadrul unei acțiuni de protest în viena. „Aplauzele nu sunt de ajuns! Reducerea programului de lucru – salarii mai mari – mai mult personal“ (Applaus ist nicht genug! Arbeitszeitverkürzung – höhere Löhne – mehr Personal) s-a intitulat acțiunea de protest, sub egida căreia membrele „DREPT pentru îngrijire“ au manifestat, spunându-și nemulțumirea în piața publică.

„Astăzi ne-am întâlnit în Viena pentru a participa la protest. În marșul protestului am menținut un loc gol, că simbol pentru toate îngrijitoarele și toți îngrijitorii care din cauza muncii pe care o fac nu pot participa la proteste și nu își pot face vocile auzite. Tot ca simbol, una dintre colegele noastre a împins un scaun cu roțile, pentru a aminti tuturor cum arată muncă noastră, dar și pentru a atrage atenția că și pacienții și pacientele noastre sunt singuri și izolați și nici ei nu își pot face vocile auzite prin proteste, în stradă.

Protestul a fost mic, dar puternic. Am cerut înlocuirea sistemului de Gewerbe (n.r. Persoană Fizică Autorizată) cu Angajarea. Am cerut pensii decente, din care putem trăi. A fost o experiență minunată. Mulțumim colegelor care și-au luat timp de la muncă pentru a participa la protest. Mulțumim pentru curaj, energie și voie bună!“, au transmis reprezentantele DREPT pentru Îngrijire Austria.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/austria-ingrijitoarele-romance-au-protestat-in-strada-vrem-sa-fim-protejate-de-exploatare-i-abuz-video_453517.html