Brexit: Scad salariile imigranților în Marea Britanie

Salariul pentru imigranții calificați ar trebui redus cu 4000 de lire sterline, până la un nivel de 25.600 lire anual, afirmă Comitetul pentru Migrații.
Organismul guvernamental consideră că imigranții calificați trebuie în continuare să aibă o ofertă de loc de muncă, însă va exista flexibilitate în cazul profesiilor celor mai bine plătite, care vor putea oferi niveluri maxime mai ridicate, în vreme ce profesorii, cadrele medicale și începătorii vor avea praguri mai mici.

„Aceasta înseamnă că majoritatea angajatorilor vor putea imigranți cu salarii la care mulți lucrători existenți acum sunt plătiți”, a anunțat Comitetul, care are un rol consultativ – însă foarte influent în cadrul guvernului.

„Pentru ocupațiile din educație și sănătate, recomandăm utilizarea nivelurilor de salarii aprobate la nivel național.”

În ceea ce-i privește pe imigranții cu înaltă calificare – descriși ca având talente excepționale, precum muzicienii sau savanții de renume mondial – Comiterul recomandă un sistem mai permisiv, apreciind că actualul plafon de 2000 de vize este prea restrictiv.
În cazul celor din urmă, nu va mai fi necesară o ofertă prealabilă de loc de muncă: acești imigranți vor fi atrași printr-un sistem de „exprimare a interesului”. Ei vor trebui doar să se înregistreze ca doritori să vină în Marea Britanie cu o invitație lunară. Dintre aceștia urmează a fi aleși cei apreciați ca dezirabili.

Sistemul propus de Comitetul guvernamental pentru Migrații este menit să pregătească încetarea libertății de mișcare, după ieșirea Marii Britanii din UE pe 31 ianuarie, scrie The Telegraph.
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/brexit-scad-salariile-imigrantilor-in-marea-britanie.html