Marea Britanie: Fetița unei românce a murit în brațele sale după trei diagnostice greșite. „Lumea mea s-a prăbușit!“

Kerryanne, fetița de 7 ani a unei românce din Marea Britanie, Neluța Stan, a murit în urmă cu câteva zile după ce i s-au pus trei diagnostice greșite, fiind de fiecare dată trimisă acasă de la spital și tratată cu paracetamol. După două operații pe creier, fata a sfârșit chiar în brațele mamei.
Neluța Stan, o româncă stabilită în Leicester, Anglia, consideră că personalul medical de la A&E Royal Infirmary a eșuat în actul medical, fapt care a dus la moartea fiicei sale, Kerryanne Cotto Centeno, în vârstă de 7 ani. Fata a murit din cauza meningitei, dar medicii au trat-o ca pe o simplă răceală.

Kerryanne Cotto Centeno, care era elevă la Școala Primară Hazel, a murit la începutul acestei luni la Queen’s Medical Center, Nottingham, după ce mama ei a spus că medicii de la Leicester Royal Infirmary au trimis-o în mod repetat acasă atunci când a devenit bolnavă și nu a reușit să o diagnostigheze și, prin urmare, să o trateze pentru meningită.
Neluța, care locuiește pe Narborough Road, a spus că și-a dus fiica la A&E la LRI de trei ori înainte ca fiica ei să moară: O dată, marți 10 decembrie, din nou joi, 12 decembrie și pentru a treia osensibilitate la lumină. Medicii au trimis-o acasă pe mamă cu fetița de șapte ani și i-au prescris doar paracetamol. Documentele de la una dintre internări afirmă gastroenterita ca diagnostic.
Mama, în genunchi în fața medicilor, implorând să îi salveze fiica

Pe 20 decembrie, Kerryanne și-a pierdut cunoștința acasă. Mama ei a sunat la ambulanță de mai multe ori, dar i s-a spus că are de așteptat între „trei și patru ore” pentru o ambulanță. Într-un final a ajuns la o cameră de urgență și i s-a spus că fetița are „presiune intracraniană”. A fost internată în unitatea de terapie intensivă.

Trei nopți mai târziu, Kerryanne a fost intubată pentru a o ajuta să respire și mamei sale i s-a spus că „jumătate din creierul ei este mort” și că are nevoie de transfer la Nottingham. Medicii de aici au diagnosticat-o tardiv pe fetiță cu meningită. Kerryanne a avut prima operație în Ajunul Crăciunului. O a doua operație a avut loc joi, 2 ianuarie.

„La o zi după ce copilul meu a făcut prima operație cerebrală, am coborât în genunchi în fața unui medic și l-am rugat să mă ajute, să-mi salveze copilul”, a mai povestit românca. Femeia a fost sfăturită apoi să ia legătura și cu tatăl fetiței sale, care a venit de îndată din SUA. După discuții cu medicii, marți, 7 ianuarie, Kerryanne a fost deconectată de la apartele care o țineau în viață., fiindu-i pronunțat decesul. Fetița de 7 ani a murit chiar în brațele mamei.
„Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!“

„Mi-au dat un pahar cu apă și trei pastile pentru liniștire. Apoi mi s-a cerut să plec. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!“, povestește mama fetiței, Neluța Stan.

„Întreaga mea lume s-a destrămat când am aflat că fiica mea a fost trimisă la morgă și trebuie să plec acasă fără copilul meu. Lumea mea s-a prăbușit. Am mers cu ea la spital într-o zi și am venit acasă câteva zile mai târziu, fără ea. Nu mai există nimic în jurul meu. Nimic!“, a povestit Neluta Stan, pentru LeicestershireLive, ajutată de un traducător.

După moartea lui Kerryanne, Neluța a cerut rapoarte și documente legate de tratamentul fiicei sale la ambele spitale, dar că nu a primit nimic oficial de la niciun spital din Nottingham sau din Leicester, explicândui-se că îi vor fi înmânate după ce va fi investigat decesul.

Comunitatea românilor din Leicester au planificat un protest tăcut înfața departamentului A&E pentru copii la LRI, între 15:00 și 18:00. „Am venit aici pentru a trăi o viață bună. Ne-am adus copiii. Trebuie să o ajutăm pe Neluța să obțină răspunsuri. Vrem să știm ce s-a întâmplat. Ea are sprijinul tuturor. Vom avea un protest liniștit cu flori, lumânări și fotografii cu Kerryanne, astfel încât oamenii să știe că s-a întâmplat asta“, a declara Radu Dăscălescu, unul dintre organizatorii evenimentului și susținătorul Neluței.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiridiaspora.ro/marea-britanie-feti-a-unei-romance-a-murit-in-bra-ele-sale-dupa-trei-diagnostice-gre-ite-lumea-mea-s-a-prabu-it_435397.html