Funcționar al unei primării din Italia judecat pentru că a încercat să violeze o româncă chiar în incinta instituției

Cu cureaua de la pantaloni desfăcută și negru de furie că a fost prins în fapt. Așa a fost găsit în biroul său un funcționar public al primăriei din Montesilvano, provincia Pescara, unde se afla alături de o femeie româncă, speriată și în același timp rușinată de situația în care se afla.

Totul s-a întâmplat în data de 3 februarie 2016, scrie astăzi ziarul Il Messaggero, când o femeie româncă rezidentă în localitate a intrat în biroul unui funcționar al primăriei, pe nume Costantino Di Donato, cu speranța că va găsi un loc de muncă. Nu se știe de ce și cum a ajuns să apeleze la respectivul funcționar pentru asta, dar cert este că bărbatul a încercat să profite de ocazie pentru a face sex cu conaționala noastră.

Astfel, Di Donato a început să o sărute cu forța pe femeie, să o pipăie pe sâni și chiar să se descheie la pantaloni, iar fapta sa s-ar fi transformat în scurt timp în viol dacă în birou nu ar fi dat buzna fostul primar al localității, Francesco Maragno, însoțit de doi polițiști municipali. Potrivit sursei citate, Maragno știa deja despre alte episoade asemănătoare puse în scenă de funcționarul primăriei, care obișnuia să se retragă în biroul său cu femeile, iar când a văzut-o pe femeia româncă intrând acolo, fostul primar a decis să alerteze carabinierii și a dat buzna în încăpere împreună cu doi agenți de la Poliția Municipală.

Costantino Di Donato a fost denunțat apoi pentru tentativă de viol asupra femeii și a fost concediat din funcția sa de la primărie, iar procurorul Andrea Papalia, care a investigat cazul, a decis să-l trimită pe bărbatul italian în judecată. În cursul audienței care a avut loc luni, 27 ianuarie 2020, procurorul i-a cerut judecătorului ca fostul funcționar al primăriei din Montesilvano să fie condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru fapta italianului, motivând astfel cererea sa:

„Prin intermediul amenințărilor și al violenței fizice a constrâns femeia să se supună actelor sexuale, ținând-o cu forța de mâini, sărutând-o pe buze împotriva voinței sale și pipăindu-i sânul și picioarele.”

„Este vorba despre un episod de hărțuire violent și odios care ar fi putut deveni și mai violent dacă nu interveneau forțele de ordine și care, printre altele, a fost comis de un funcționar public în interiorul unei clădiri publice. Dovada principală vine din mărturia victimei care este lipsită de contradicții și în perfectă concordanță cu situația constatată de agenții de poliție care au intervenit. Agenții au observat starea de teamă a victimei și furia acuzatului pentru că fusese descoperit. Ulterior la locul faptei ajunseseră și carabinierii care l-au văzut pe acuzat mimând gestul tăierii gâtului spre femeie. O intimidare clară, care nu ar fi fost necesară dacă Di Donato nu ar fi avut nimic de ascuns, iar pe de cealaltă parte, nu vedem de ce femeia ar fi trebuit să inventeze totul”, a mai adăugat procurorul în rechizitoriul depus.

Femeia româncă a cerut în cadrul acestui proces, prin intermediul avocatului care o reprezintă, să fie despăgubită cu suma de 50.000 de euro pentru această traumă suferită.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/functionar-al-unei-primarii-din-italia-judecat-pentru-ca-incercat-sa-violeze-romanca-chiar-in-incinta-primariei/