Fotbalul românesc, în 2020. FRF prezintă cele mai importante evenimente din noul an

Federația Română de Fotbal a trecut în revistă, miercuri, în prima zi din 2020, cele mai importante evenimente ale României fotbalistice din noul an.
Futsal. Elite Round spre Cupa Mondială

În perioada 2-5 februarie 2020, naționala de futsal a României dispută partidele din runda decisivă dinaintea Cupei Mondiale, competiție la care încă nu am fost prezenți vreodată. Vom întâlni Kazahstan, Cehia (gazda turneului de calificare) și Slovenia. Prima clasată merge la Mondialul din Lituania, în timp ce echipa de pe locul secund va disputa un baraj.

Liga Națiunilor. Tragere la sorți

Pe 3 martie vom cunoaște adversarii din grupele ediției 2020/21 a Ligii Națiunilor, fază care se va desfășura în septembrie, octombrie și noiembrie 2020. România va fi în a doua divizie valorică. Din Liga Națiunilor două naționale vor mai avea o șansă la World Cup 2022, calificându-se în play-off alături de echipele clasate pe pozițiile secunde în viitoarele preliminarii.

Echipa națională. Play-off EURO 2020

Pe 26 martie, în deplasare, naționala României va juca împotriva Islandei în play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020. Dacă trec de selecționata nordică, tricolorii vor întâlni pe 31 martie, tot în deplasare, câștigătoarea duelului dintre Bulgaria și Ungaria. Învingătoarea merge la turneul final.

Turul de Elită. Juniorii și junioarele atacă EURO

Avem trei naționale de juniori calificate la Turul de Elită, ultima rundă înaintea turneelor finale.

Băieții U17 vor juca împotriva Belgiei (25 martie), Angliei (28 martie) și Georgiei (31 martie) pentru biletul la EURO 2020 găzduit de Estonia. Merg la turneul final câștigătoarele celor 8 grupe și cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.
Citeşte întreaga ştire:https://www.b1.ro/stiri/sport/fotbalul-romanesc-in-2020-frf-prezinta-cele-mai-importante-evenimente-din-noul-an-313555.html