Germania introduce teste obligatorii pentru turiștii din zone de risc

Testele pentru depistarea infecției cu coronavirus vor deveni obligatorii în Germania pentru toți turiștii, inclusiv germani, care vin din țările considerate de risc.

„Vom introduce teste obligatorii pentru persoanele care se întorc din zone de risc. Vrem să evităm ca persoanele care se întorc în Germania să îi infecteze pe alţii şi să genereze un nou val de infecţii”, a declarat luni seară ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, conform site-ul N-TV.de, citat de Mediafax.

De câteva zile, în unele aeroporturi din Germania sunt efectuate teste voluntare pentru depistarea coronavirusului. Aceste teste vor deveni obligatorii şi vor fi gratuite.

Lista ţărilor considerate ca prezentând risc epidemic major va fi elaborată de Guvernul Germaniei împreună cu Institutul Robert Koch (RKI) şi va fi actualizată zilnic. Potrivit site-ului N-TV.de, criteriul va fi depăşirea numărului de 50 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori.

România a intrat în ultimele săptămâni pe lista de risc a mai multor state europene în condițiile în care luni a atins a șasea zi consecutivă cu peste 1.000 de noi cazuri.

Spre comparație, Germania, o țară cu populația de mai bine de ori patru ori mai mare decât a României, a avut luni 633 noi cazuri confirmate și doar patru decese.

Nu mai puțin de 2.401 români au fost infectați cu coronavirus pe teritoriul Germaniei, dintre ei majoritatea fiind lucrători în ferme sau abatoare.
Citeşte întreaga ştire:https://romania.europalibera.org/a/germania-introduce-teste-obligatorii-pentru-turistii-din-zone-de-risc/30751612.html