Italia. Româncă, „nora“ fostului ministru al Economiei și Finanțelor, arestată pentru înșelătorii de milioane de Euro

O româncă a fost arestată în Italia pentru fraude de sute de mii de euro. Ea se dădea drept nora, uneori nepoata fostului ministru al Economiei și Finanțelor, Giulio Tremonti și cunoscut broker pentru a câștiga încrederea victimelor. De cele mai multe ori reușea, după ce în primă fază le dădea oamenilor mii de euro cu titlul de câștig din investiții financiare.
Românca își atrăgea victimele propunându-le câștiguri profitabile, dar inexistente. Într-un caz, ea a propus achiziționarea de pachete de acțiuni în valoare de până la un milion de euro.

Tehnica era întotdeauna aceeași: Românca se dădea drept nora fostului ministru Economiei și Finanțelor, Giulio Tremonti și broker de succes, promițând câștiguri fantasmagorice cu investiții minime. Dacă nu chiar investiția în „pachete” de un milion de euro.

În rechizitoriul întocmi de procurorii italieni pentru românca Ioana Gabriela N., de 42 de ani, rezidentă la Roma după ce a locuit în Ceprano arată că infracțiunile de care este acuzată au fost localizate tocmai între Ceprano și Frosinone în 2019. Acest lucru a fost decretat de judecătorul pentru audierile preliminare ale instanței de la Frosinone, Antonello Bracaglia Morante.
Româncă, „nora“ fostului ministru italian al Economiei și Finanțelor, escrocherii de milioane de euro

Femeia, apărată de avocatul Angelo Testa, este acuzată de o serie de infracțiuni. Începând cu o înșelătorie de 25.000 de euro în cazul unei femei și a părinților ei, cărora le-au fost propuse „interese atractive”, toate – susține acuzarea – lăudându-se cu „prietenii și rudenii importante și influente în lumea politică și financiară, inclusiv în cele străine”, potrivit ciociariaoggi.it.

Românca le-a dat acestor victime, chiar a doua zi, 1.000 de euro contra unui împrumut de 500. O modalitate de a arăta valoarea investiției. După aceea a primit 14.000 de euro de la cei trei, bani pe care aceștia nu i-au mai văzut, după ce femeia le-ar fi furnizat un card de credit cu pin relativ și le-ar fi înmânat o scrisoare în limba engleză semnată de presupusul socru, fostul ministru Giulio Tremonti, care ar fi trebuit să servească drept garanție.

Cu altă ocazie ar fi etalat un nivel ridicat de viață pentru a câștiga încrederea unei alte familii, pe care a invitat-o la o casă de pe plajă din Sperlonga. Procedând astfel, după ce a rambursat 10.000 de euro contra unei investiții de 6.500, ea ar fi reușit să obțină 70.000 de euro, în acest caz dându-se drept nepoata aceluiași ministru Tremonti, pentru ca apoi să vină scuze false pentru a nu le rambursa banii. Procurorii notează și o altă înșelătorie, pentru o sumă de 20.000 de euro, împotriva unui cetățean din Frosinone, atras cu aceleași sisteme și cu minciuna ca este nora fostului ministru.

Cutii și plicuri de un milion de euro.
Românca este, de asemenea, acuzată că a primit venituri din cetățenie, în ciuda „veniturilor sale uriașe provenite din activități ilegale din punct de vedere penal”, susține acuzația. Sunt contestate și alte escrocherii împotriva unui cuplu căsătorit albanez pentru 70.000 de euro, în fața căruia se prezenta ca un broker de succes, împotriva a trei femei și a unui bărbat din Frosinone pentru 135.00 euro.

În acest caz, femeia ar fi conceput cea mai imaginativă operațiune, propunând investiții și câștiguri ușoare constând din „plicuri” de 20.000 de euro și „cutii” în valoare de un milion de euro. Pentru a câștiga încrederea acestora, ea ar fi plătit din propriul buzunar o vizită de specialitate la un medic din Roma și câteva facturi.
Citeste mai mult:https://www.stiridiaspora.ro/italia-romanca-nora-fostului-ministru-al-economiei-si-finantelor-arestata-pentru-inselatorii-de-sute-de-mii-de-euro_463729.html