Marea Britanie se prăbuşeşte din cauza restricţiilor: Economia s-a contractat cu peste 20% în aprilie

Turnul cu ceas Big Ben

Economia Marii Britanii s-a redus cu 20,4% în aprilie,aceasta fiind cea mai mare contracţie lunară înregistrată, acesta fiind rezultatul unei întregi luni de restricţii, relatează BBC.

The Office for National Statistics (ONS) a declarat că scăderea „istorică” a afectat practic toate domeniile de activitate.
Contracţia este de trei ori mai mare decât declinul înregistrat pe parcursul crizei economice din 2008 – 2009.

ONS a publicat, de asemenea, cifre pentru cele trei luni din februarie până în aprilie, când s-a înregistrat o scădere de 10,4% în comparaţie cu perioada anterioară de trei luni.

„Scăderea PIB a lunii aprilie este cea mai mare pe care a văzut-o Marea Britanie, de peste trei ori mai mare decât luna trecută şi de aproape 10 ori mai mare decât cea mai abruptă pre-Covid-19,” a declarat Jonathan Athow, statistician adjunct pentru economie la ONS. „Practic toate domeniile economiei au fost afectate, pub-urile, educaţia, sănătatea şi vânzările de maşini având cele mai mari contribuţii la această cădere istorică”

Constructorii auto şi constructorii de case au fost afectaţi în mod deosebit, a adăugat Athow.
Citeşte întreaga ştire:https://www.zf.ro/business-international/marea-britanie-se-prabuseste-din-cauza-restrictiilor-economia-s-a-19278364