Românii au cucerit Moscova. Ce au fost în stare să facă

Li se spune ”bio-ninja” și nu e de glumă cu ei. Sunt abia liceeni, dar joaca lor preferată este cu ADN-ul. Mai știu să și programeze ca niște ași. Elevii care fac parte din BioCoderDojo Timișoara au ajuns la performanța de a se bate cu rușii și de a câștiga una din cele mai prestigioase competiții de bio-tehnologie.
Timișorenii au urcat pe podium, la Moscova, la secțiunea „Editare de gene”, în finala Conferinței Internaționale de Ingineria Comunicației și Tehnologie, în care au fost 10 echipe, din care nouă din Rusia. Ei au fost singurii români calificați în competiție și singurii străini care au reușit să ajungă până în finală, pe secțiunea vizată.

Pentru competiție, puștanii timișoreni au trebuit să identifice care este secvența din genomul ADN-ului unei bacterii care are ca scop evitarea anumitor caracteristici ale acestuia. A fost nevoie de luni bune de muncă pentru cei nouă bio-ninja, dar rezultattul a fost cel scontat. Eu identificat gena și au ”editat-o”.
„Mișcarea BioCoderDojo a pornit ca un context pentru elevii pasionați de biologie și informatică, să aibă unde să își manifeste creativitatea și dorința în domeniile acestea”, a declarat Sergiu Micorici, zilele trecute pentru Știri pentru copii.
Alexia Vîrga, Diana Poenaru, Raluca Bozan, Eric Boros, Lucas Miskolczi, Mihai Fracea și Sergiu Micorici sunt elevi la Liceul „Grigore Moisil” și la Colegiul Național Bănățean din Timișoara. Cu toții sunt pasionați de biologie sau informatică sau de amândouă. Ei au aderat la BioCoderDojo și au învățat cât de importantă e munca în echipă.
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/romanii-au-cucerit-moscova-ce-au-fost-in-stare-sa-faca.html