Spania a ajuns la patru milioane de șomeri, din cauza restricțiilor impuse de pandemie

Spania a ajuns la patru milioane de șomeri, 3 din 4 spanioli fiind afectați de restricțiile de circulație. Aproape toate comunitățile autonome și-au izolat teritoriile, iar în majoritatea cazurilor cetățenii nu au voie să iasă nici măcar din orașele în care locuiesc. Deja unele companii aeriene care zboară din România spre Spania nu mai vând bilete de avion până în decembrie din cauza restricțiilor. Corespondentul nostru, Oana Dobrescu are detalii.
La nivel național, Spania a depășit 500 de cazuri la suta de mii de locuitori. În acest moment se mai poate călători doar în Galicia, Extremadura și în Insulele Baleare și Canare. În rest, accesul este interzis fie doar perimetral, fie și dintr-o localitate în alta. Astfel că românii care vor să călătorească în Spania trebuie să țină cont de restricții.
închis teritoriile pot intra doar persoanele rezindente sau cele care se deplasează în interes de serviciu, în scop medical, educațional sau pentru a îngriji persoane vulnerabile.
Din cauza restricțiilor, înca 50 de mii de angajați și-au pierdut locul de muncă în ultima luna. În total sunt aproape 4 milioane de persoane rămase fără serviciu și doar 600 de mii primesc șomaj.​

Autoritățile din Asturia sunt singurele care au decis închiderea teritoriului pentru o perioadă nelimitată și au cerut chiar izolarea la domiciliu a întregii populații, la fel ca în luna martie. Însă ministrul Sănătăți susține că o astfel de decizie ar putea fi luată în calcul abia peste câteva săptămâni.
Citeşte întreaga ştire:https://ziarulunirea.ro/spania-a-ajuns-la-patru-milioane-de-someri-din-cauza-restrictiilor-impuse-de-pandemie-660947/