SUA: Agenția Medicamentului autorizează în urgență un tratament pentru bolnavii cu coronavirus

În Statele Unite, Agenția Medicamentului anunță autorizarea în urgență a unui tratament pentru bolnavii cu coronavirus. Este vorba de transfuzia de plasmă sanguină prelevată de la persoane ce s-au însănătoșit și administrată pacienților spitalizați. Tratamentul este deja utilizat în Statele Unite.

Președintele american Donald Trump este cel care urma să anunțe autorizarea de urgență a acestui tratament dar cea care a oferit primele detalii a fost Agenția medicamentului, organism ce autorizează dacă un tratament poate fi utilizat ori nu în Statele Unite.

Transfuzia acestei plasme – ce conține anticorpi, ar permite bolnavilor să elimine mult mai rapid virusul și să limiteze astfel pagubele pe care le poate produce în organism.

Tratamentul a produs deja rezultate bune. Dar face însă obiectul controverselor căci prezintă o serie de efecte secundare.

Medicul Len Horovitz – specialist în pneumologie la spitalul Lenox Hill din New York avertizează că plasma luată de la persoane aflate în covalescență ”probabil că funcționează, dar procedeul trebuie confirmat prin teste clinice” adaugând că nu îl recomandă ca tratament de urgență pentru bolnavii aflați în stare gravă.

Pentru ca să fie eficace, tratamentul ar trebui administrat încă de la primele semne ale îmbolnăvirii, explică expertul.

Agenția Medicamentului amintește însă că nu există, până acum, o dovadă oficială că utilizarea de plasmă este eficace.

Agenția autoriza deja transfuzia de plasmă bolnavilor, dar, sub anumite condiții -în centre de testare clinică ori, bolnavilor aflați într-o stare foarte gravă.

În Statele Unite, peste 70.000 de pacienți au promit deja o transfuzie de plasmă sanguină.

Autorizația dată acum permite să fie lărgita paleta persoanelor ce pot primi această transfuzie.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rfi.ro/special-paris-124205-sua-agentia-medicamentului-autorizeaza-urgenta-un-tratament-pentru-bolnavii-cu