Tablete și laptopuri donate de românii din Germania unor copii din județ, prin intermediul Bisericii

Mitropolia Germaniei a oferit 59 tablete și 50 de laptopuri unor elevi cu posibilități materiale reduse din județele Botoșani și Vaslui. Acțiunea caritabilă a fost realizată în urma unei colecte organizate de mitropolie pentru prevenirea abandonului şcolar, în contextul sanitar actual generat de criza Covid-19.
„Elevii care au primit un astfel de dispozitiv, provin din familii defavorizate și cu mulți copii. Ei se afla în atenția noastră încă de la demararea acestui proiect, iar tabletele și laptopurile au fost distribuite de colaboratorii noștri din țară”, au precizat oficialii mitropoliei.
eneficiarii fac parte din programul mitropoliei „Burse pentru copiii săraci din Moldova”.

„Adresăm pe această cale mulțumiri din partea beneficiarilor tuturor celor care au pus suflet ca să facă o faptă bună, precum și tuturor colaboratorilor care s-au străduit în partea organizatorică pentru identificarea elevilor care au avut nevoie reală de aceste dispozitive”, au adăugat organizatorii acţiunii caritabile.

Programul „Burse pentru copiii săraci din Moldova“, implementat de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, constă în oferirea unui ajutor financiar lunar pentru fiecare dintre cei 400 de beneficiari, acordat din donaţiile credincioşilor români din Germania, potrivit Basilica.ro.
Citeşte întreaga ştire:http://stiri.botosani.ro/stiri/social/tablete-si-laptopuri-donate-de-romanii-din-germania-unor-copii-din-judet-prin-intermediul-bisericii.html