Spania începe producţia unui test de anticorpi cu o fiabilitate de 98%

Spania va produce teste serologice cu o fiabilitate de 98% datorită unor cercetări. O proteină cu proprietăţi antigenice speciale face ca rezultatul testărilor să fie mult mai riguros. Producţia începe la Salamanca şi va fi distribuit spitalelor în decurs de o lună şi jumătate.

Ricardo Jara este directorul general al Immunostep, compania din Salamanca, unde va produce testul serologic spaniol pentru detectarea anticorpilor de COVID-19 şi care promite să garanteze rezultate mult mai fiabile.
Cercetătorii de la Centrul Naţional de Biotehnologie s-au apucat de treabă încă din timpul crizei sanitare când niciun stat occidental nu era pregătit să testeze bolnavii.
Datorită unei proteine cu capacităţi antigenice neaşteptate, noul test serologic va oferi rezultate stabile pe o durată mai mare de timp. Această analiză este crucială pentru identificarea persoanelor care au imunitate la noul coronavirus, în timp ce o mare parte dintre infectaţi duc boala fără simptome sau cu simptome uşoare.

„La începutul crizei a fost o lipsă totală de aprovizionare. Dintr-o dată nu existau teste, teste diagnostice, nu aveam respiratoare, nici halate, mănuşi, măşti. Nu aveam nimic. Eu cred că este o lecţie pe care a învăţat- Spania şi alte ţări. Este primul test care foloseşte o proteină numită „proteaza” pentru acest tip de analiză şi la care nu ne aşteptam să fie atât de antigenică”, a spus Ricardo Jara,director general Immunostep, notează Mediafax.

Lipsă totală de aprovizionare la începutul pandemiei
„Suntem capabili să detectăm un procentaj superior de bolnavi cu anticorpi şi, de asemenea, suntem în stare să urmărim fără să pierdem semnal. Pentru că în ziua în care va ieşi vaccinul va fi necesară o monitorizare a pacienţilor ca să fie controlată doza, ca să vedem dacă sunt imunizaţi sau nu, ori dacă rezultatul este bun. Şi pentru asta vor fi necesare teste suficient de sensibile”, a mai adăugat Ricardo Jara.
Citeşte întreaga ştire:https://www.descopera.ro/dnews/19410016-spania-incepe-productia-unui-test-de-anticorpi-cu-o-fiabilitate-de-98