Tir masiv de rachete, din Gaza spre Israel. Armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene

Aproximativ 90 de rachete au fost lansate sâmbătă din Gaza spre Israel, sistemul de apărare Iron Dome interceptând câteva zeci dintre ele, iar armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene, scrie haartez.com.

Descris ca un „baraj masiv de rachete”, israelienii au răspuns atacului, iar un palestinian din Gaza în vârstă de 22 de ani a fost ucis.

Aproximativ 90 de rachete au fost lansate spre sudul şi centrul Israelului, sâmbătă dimineaţă, iar câteva zeci dintre ele au fost interceptate, a confirmat un oficial militar israelian. 

El a precizat că Gaza a fost atacată drept răspuns. În urmă cu o zi, patru palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene, după ce trăgători de elită din Gaza au rănit doi soldaţi.

Times of Israel scrie că un adolescent israelian a fost rănit în timp ce se îndrepta spre adăpost, iar palestinienii spun că patru persoane au fost rănite în partea de nord a Fâşiei.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care este şi ministru al Apărării, urmează să participe la consultări cu liderii Forţelor Armate Israeliene în Tel Aviv.

Mai multe evenimente sportive au fost anulate şi câteva atracţii turistice închise, imediat ce sirenele au început să sune în Aşkelon, Sderot şi comunităţi din regiunea Eşkol.

Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/tir-masiv-de-rachete-din-gaza-spre-israel-armata-israeliana-a-raspuns-cu-lovituri-aeriene-1125367

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *