Ai putea merge în Grecia în această vară doar dacă ești testat negativ la coronavirus înainte de a urca în avion

Toți turiștii care vor dori să viziteze Grecia în această vară ar putea veni condiționat: să aibă rezultat negativ la testul pentru coronavirus, înainte de a urca în avion. Afirmația îi aparține ministrului grec al turismului, care a precizat că oamenii aflați în avion trebuie să se simtă în siguranță. El a recunoscut că nu a fost luată încă o decizie finală.

Grecia intenționează ca în 1 iulie să deschidă sezonul turistic.

„Scopul este de a face verificări în țara de plecare, astfel încât oamenii aflați deja în avion să se simtă în siguranță că alți pasageri au test negativ pentru coronavirus”, a declarat Charis Theoharis pentru ziarul german Faz, scrie greekreporter.com.

Deși a subliniat că epidemiologii nu au luat încă o decizie finală, ministrul a spus că „oamenii trebuie să se poată odihni și să nu se întrebe constant pe plajă cât de mare este rata infecției în țara din care vine turistul care stă sub umbrela din apropiere”.

Ministrul a mai spus că testele „nu sunt necesare” pentru cei care se întorc acasă după vacanța în Grecia.

„Grecia se află într-o poziție mai bună în lupta împotriva pandemiei decât majoritatea celorlalte țări. Cifrele noastre sunt semnificativ mai mici. Acesta este motivul pentru care nu împărtășesc cu adevărat logica testelor ulterioare”, a explicat el.

Ministrul grec a cerut tuturor guvernelor să colaboreze pentru o soluție europeană la problemele legate de turism în această perioadă dificilă a pandemiei.

În prezent, după cum subliniază ziarul german, testele oferite pentru depistarea virusului, pe aeroportul din Viena, de exemplu, costă 190 de euro de persoană.

Prin urmare, o familie de patru persoane ar trebui să fie dispusă să plătească suplimentar 1.500 de euro în plus față de cheltuielile de vacanță, dacă este obligată să facă un alt test la întoarcere, pentru a evita o carantină de 14 zile în țara de origine.

Theoharis a recunoscut că acest cost suplimentar poate fi exagerat pentru majoritatea, dar și-a exprimat speranța că până în iulie pot exista teste care să coste în jur de 10 euro de persoană. „Sunt investite resurse enorme pentru a face testele mai ieftine și mai ușor de accesat”, a subliniat el.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/vei-merge-in-grecia-in-aceasta-vara-doar-daca-esti-testat-negativ-la-coronavirus-inainte-de-a-urca-in-avion-1303870