Atac armat la un club gay din Oslo. Două persoane au murit și 21 sunt rănite. Suspectul este un cetățean de origine iraniană.

Două persoane au fost împușcate mortal și 21 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc la un club de noapte și în zona din apropiere din centrul capitalei norvegiene Oslo, anunță poliția, citată de BBC. Zece dintre cei răniți sunt în stare gravă.
Presupusul autor al atacului armat de vineri noaptea, de la Oslo, este un cetăţean norvegian de origine iraniană, cunoscut serviciilor de informaţii, care au şi atribuţii antiteroriste, a anunţat sâmbătă dimineaţa un oficial al poliţiei din capitala Norvegiei, Christian Hatlo, citat de AFP.

El nu a dezvăluit identitatea suspectului, dar a precizat că acesta avea antecedente şi din punctul de vedere al poliţiei, pentru ilegalităţi cum ar fi portul unui cuţit, precum şi o condamnare pentru posesie de droguri, conform Agerpres.
Sâmbătă dimineaţa, anchetatorii au anunţat că investighează atacul ca pe un act terorist.
Organizatorii paradei Pride au anunțat că au anulat evenimentul pe care îl organizează anual, ce ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, ca urmare a atacului.

Premierul norvegian Jonas Gahr Stoere a spus că este „un atac teribil și profund șocant asupra oamenilor nevinovați”.

Un martor care a fost în London Pub a spus pentru NRK că a fost lovit de cioburi de sticlă.

„Eram la barul din afară la London atunci când s-a întâmplat. Am observat că a fost tras un foc și am fost lovit de un ciob de sticlă. Au fost din ce în ce mai multe focuri trase, așa că am fugit în barul din interior și am încercat să iau cât mai mulți oameni cu mine”, a spus acesta.

„În primul rând, oamenii nu înțelegeau ce se întâmpla, însă după aia a fost panică”.

O femeie a declarat pentru ziarul Verdens Gang că atacatorul înarmat a țintit cu atenție victimele sale. „Când am înțeles că este serios, am fugit. Era un bărbat acoperit cu sânge pe podea care nu se mișca”, a spus aceasta.

Un alt bărbat a declarat pentru ziar că a văzut multă lume pe podea cu răni la cap.
Citiți mai mult:https://www.digi24.ro/stiri/externe/atac-armat-la-un-club-gay-din-oslo-doua-persoane-au-murit-si-14-au-fost-ranite-1988277