Bilanţ coronavirus în Franţa. 357 de noi decese, cel mai scăzut număr din ultima săptămână

Franţa a înregistrat 357 de noi decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore. Acesta este cel mai scăzut număr pentru o zi din ultima săptămână, a anunţat duminică Direcţia Generală de Sănătate (DGS), potrivit AFP.
În total, Franţa a înregistrat 8.078 de morţi de la izbucnirea epidemiei, dintre care 5.889 în spital şi 2.189 în aziluri şi alte centre medico-sociale.

În plus, un indicator important înregistrează o scădere: DGS a contabilizat 140 de noi intrări la reanimare faţă de sâmbătă, un bilanţ „care rămâne pozitiv, dar care se reduce treptat”, conform unui comunicat.

Numărul total al pacienţilor aflaţi la reanimare este de 6.978.

DGS atrage totuşi atenţia că datele puse împreună „confirmă că epidemia continuă” în Franţa şi „loveşte în continuare puternic”, se menţionează în comunicat.

În total, 28.891 de persoane sunt spitalizate din cauza COVID-19, ceea ce înseamnă cu 748 de persoane mai mult decât sâmbătă, şi asta „luând în considerare şi externările, care sunt tot mai numeroase”.

De la începutul epidemiei, peste 16.000 de persoane s-au vindecat în spital, a mai precizat DGS.
Citeşte întreaga ştire:https://www.romaniatv.net/bilant-coronavirus-in-franta-357-de-noi-decese-cel-mai-scazut-numar-din-ultima-saptamana_516088.html