Cât de sus a urcat prețul benzinei în Grecia. Sfatul unui român plecat în vacanță: „Alimentați din Bulgaria, la 3,3 leva litrul”

A început sezonul vacanțelor în Grecia, iar românii încearcă să afle din timp cât mai multe informații despre prețurile la care să se aștepte.

În toată Europa, inclusiv în destinațiile de vacanță frecventate, costurile au crescut și continuă trendul ascendent la cazări, mâncare sau combustibil.

Pentru a nu fi luați pe nepregătite, românii întreabă pe forumuri cât costă benzina și motorina în benzinăriile din Grecia:

„Am ajuns astăzi la prânz în Siviri (Kassandra), plecat ieri pe la 8.30 din Târgoviște, cu popas de o noapte în Bansko. 650 km Târgoviște – Bansko, pe Giurgiu – Ruse – Centură Sofia, cel puțin trei ore din opt pe ploaie.

Din Bansko, am ales traseul pe Ilinden – Drama, trei mașini în față în Ilinden la vamă, niciuna de Ro vreo 150 km pe un drum asemănător cu Rucăr-Bran de la noi, dar în stare foarte bună, fără vreo groapă.

Important: Benzina 95 în Grecia e între 2.35 și 2.48 € (12 – 12.5 lei). Am făcut plinul la ieșire din Bansko, aproximativ 8.25 lei/litrul. O să alimentez și de aici, pentru drumuri spre Kalithea, Afytos, Possidi.”, a scris un român pe grupul Forum Halkidiki, de pe Facebook.
„Nu cred că e vorba de scumpirile extraordinare din Grecia, ci de scumpirile la nivel mondial.

Gândiți-vă cât era litrul de benzină anul trecut la noi și cât este anul acesta, cât era un produs de bază pe care îl folosiți constant și cu ce procentaj i-a crescut prețul anul ăsta. Este la fel și la ei.

Având în vedere că s-a scumpit berea la en-gros, e normal să o dea și ei la preț mai mare pe terasă. Da, am fost în Grecia și da, mi s-a părut mai scump decât în alți ani. Dar mi se pare mult mai scump totul și la noi. Pun și o poză de acum câteva zile cu prețul la carburanți la o benzinărie din zona Chania, Creta.”

„Într-adevăr în Grecia s-a scumpit carburantul. Sunt prețurile de Halkidiki între 2.25 – 2.65 euro benzină și motorină la 1.80 – 2.090. La taverne unii și-au lăsat prețurile din ultimii doi ani, alții au majorat, deși nu cu mult. Acum depinde ce comanzi.
Pentru 2 persoane pentru un prânz poate ajunge până la 35 euro și pentru 3 între 30 – 65 euro împreună cu băutură. Cazările și-au ridicat prețurile din cauza electricității, deși în lunile de iulie de la jumătatea lunii până pe 20 august prețurile sunt mari. Șezlongurile pe brațul Kassandra se pot regăși de la 10 euro până la 50 euro de persoană fără consumație”.

„În jur de 2 euro motorina. Pe brațe e mai scumpă, același lanț de benzinării, poate practica prețuri diferite. Pe insule și mai scump, către 2.40.

Faceți-vă o medie de 2,25 pe litru și terminați cu circul!”.

„Vorbesc cu greci zilnic. Benzina și motorina s-au scumpit (ca peste tot), mâncarea cam cu 15-20%. Nu mi se pare nimic de speriat. Motorina e cam 2 eur. Și noi mergem în iulie 14 zile, nu mă interesează cât și cum s-a scumpit, și la noi viața s-a scumpit mai mult că la ei.”
Citiți mai mult:https://ziare.com/vacanta-grecia/pret-benzina-motorina-grecia-vacanta-2022-scumpiri-1746307