Comentarii SUA, după seria de rachete trase în Fâșia Gaza: ”Suntem alături de Israel şi susţinem pe deplin dreptul său la autoapărare”

Statele Unite au condamnat tirul de rachete din Fâşia Gaza spre Israel, susţinând „dreptul” Israelului la „autoapărare”, a afirmat sâmbătă Departamentul de Stat, potrivit AFP, citată de Agerpres.
„Lansăm un apel responsabililor pentru violenţe să înceteze imediat agresiunea”, a afirmat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus. „Suntem alături de Israel şi susţinem pe deplin dreptul său la autoapărare împotriva acestor atacuri odioase”, a adăugat diplomata americană.
Militanţii din Fâşia Gaza au lansat sâmbătă circa 250 de rachete pe teritoriul Israelului, declanşând represalii sub forma mai multor raiduri israeliene, în care au murit patru palestinieni, potrivit ultimului bilanţ, printre care şi un bebeluş şi mama lui însărcinată, ucişi în împrejurări nelămurite.
Această escaladare, cea mai importantă de mai multe săptămâni, intervine a doua zi după proteste neobişnuit de violente de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Citeşte întreaga ştire:https://www.hotnews.ro/stiri-international-23121882-sua-dupa-seria-rachete-trase-fasia-gaza-suntem-alaturi-israel-sustinem-deplin-dreptul-sau-autoaparare.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *