Companiile japoneze de IT caută talente în România şi Mongolia

Companiile tech japoneze, care se confruntă cu un deficit de specialişti locali, precum şi cu o concurenţă intensă cu rivalii din SUA şi Europa pentru atragerea inginerilor din China şi India, caută talente pe pieţele „de frontieră” cum ar fi Mongolia şi România, scrie publicaţia niponă Asia Nikkei.

Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei prognozează că Japonia se va confrunta cu un deficit de forţă de muncă de până la 550.000 de ingineri în domeniul tehnologiei avansate până în 2030. Având în vedere populația în scădere a țării, companiile japoneze nu au altă soluție decât să recruteze din străinătate. Acestea și-au îndreptat atenția spre piețele pe care companiile rivale din SUA și Europa nu au reuşit încă să le atingă.

Agentia de publicitate Dentsu a organizat recent o sesiune de informare în Mongolia în speranţa că va recruta ingineri de tehnologie a informaţiei, in timp ce compania de HR Human Resocia va lansa un proiect de atragere de specialişti în domeniul ştiinţei şi tehnologiei din Romania.

România este privită drept sursă potențială de ingineri IT, mai ales că numai China, Polonia și Rusia depăşesc ţara noastră în ceea ce privește numprul câștigătorilor la Olimpiada Internațională de Informatică, notează publicaţia citată. România produce în specialiști în domeniul științei și tehnologiei.

Human Resocia intenționează să instruiască inginerii IT din România și să îi trimită să lucreze pentru clienți în Japonia.

În noiembrie 2018, Human Resocia a inaugurat Centrul de Studii Japoneze, în colaborare cu Academia de Studii Economice (ASE București), pentru promovarea culturii nipone și a limbii japoneze în România. Între cursuri, compania le arată studenților cu abilități în domeniul IT ce fel de activități ar putea desfășura în Japonia, urmând să le ofere acestora posibilitatea de a lucra pentru companii de acolo.

Citeşte întreaga ştire:https://www.economica.net/companiile-japoneze-de-it-cauta-talente-in-romania-si-mongolia_168234.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *