Creşte salariul minim în Germania. Cine sunt cei care vor beneficia de această decizie şi ce efecte va avea

Guvernul german a adoptat, miercuri, un proiect de lege privind majorarea salariului minim orar, de la 9,82 de euro în prezent, până la 12 euro începând de la 1 octombrie, una dintre măsurile promise de cancelarul Olaf Scholz, informează AFP.
Potrivit sursei citate, de această măsură vor beneficia peste 10% dintre persoanele active. Parlamentul german, Bundestag-ul, va trebui să dezbată şi să voteze acest proiect de act normativ înainte de a deveni lege. Astfel, va fi îmbunătăţită remuneraţia pentru aproape 6,2 milioane de salariaţi, dintr-un total de 41,5 milioane şi o populaţie activă de 45,2 milioane de persoane la finele lui 2021, transmite Agerpres. Concret, proiectul de lege prevede o majorare a salariul minim legal în două etape, de la 9,82 euro pe oră până la 10,45 euro pe oră la 1 iulie 2022, iar de la 1 octombrie până la 12 euro pe oră. De această modificare vor profita în special angajaţii din estul ţării, din landurile fostei RDG, femeile şi în general „cei care au făcut ca ţara să funcţioneze în timpul pandemiei”, a comentat ministrul Muncii din Germania, Hubertus Heil.
Majorarea salariului minim este prevăzută în acordul de coaliţie încheiat de social-democraţi, verzii şi liberalii germani în luna decembrie 2021.

Citeste mai mult: https://adevarul.ro/economie/business-international/creste-salariul-minim-germania-cei-vor-beneficia-decizie-efecte-avea-1_6216728d5163ec42715b7b6a/index.html