Cum se simte acum medicul erou de la Piatra Neamț. Vești bune de la medicii din Belgia

La aproape o lună de la incendiul devastator de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, vin veşti bune de la medicii din Belgia. Aceştia au oferit informaţii despre cum se simte acum mediul erou Cătălin Denciu, dar şi despre cât va mai trebui să stea internat.
Cum se simte Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamţ
În urmă cu o lună, românii aflau despre incendiul groaznic care a avut loc la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț. În urma tragediei, au murit zece pacienţi bolnavi de COVID-19. Printre cei afectaţi grav de incediu se numără şi Cătălin Denciu, doctorul care se afla de gardă la ATI în seara fatidică.

Încercând să salveze cât mai multe vieţi omeneşti intrând în flăcări, acesta a avut răni grave pe aproximativ 75% din suprafaţa corpului. La doar câteva zile, bărbatul a fost trimis într-un spital specializat în arşi în afara ţării. Acum, medicii din Belgie vin cu veşti bune şi vorbesc despre cum se simte medicul erou de la Piatra Neamţ. Conform acestora, doctorul a fost detubat, iar operația la piciorul drept s-a încheiat cu succes.
Desigur, Cătălin Denciu mai are nevoie de intervenţii chirurgicale pentru arsurile de pe restul corpului. De asemenea, medicii belgieni au dorit să precizeze că momentele critice încă nu au trecut, dar de vineri a început să facă şi kinetoterapie.

Soția bărbatului se află în Belgia și are voie să-l viziteze aproape zilnic. Şi ministrul Sănătății ține legătura cu familia periodic, pentru a vedea dacă are nevoie de ceva. Se pare că doctorul erou de la Piatra Neamţ va mai rămâne în spital şi la finalul anului 2020.

Soţia medicului din Piatrq Neamţ: “Nu vreau un erou”
În vârstă de 48 de ani, Cătălin Denciu este căsătorit cu Claudia, medic ginecolog, aceştia având împreună doi copii. Imediat după incendiu, soţia doctorului a spus că nu îşi doreşte ca bărbatul să fie un erou, ci un soţ şi un tată.

“Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de plecare: nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să o facă în continuare cu dedicaţie. Copiii ştiu. Nu aveau cum să nu îşi dea seama de ce nu se mai întoarce tati din gardă. Au văzut şi la televizor. Încerc să îi ţin departe, dar e greu”, a spus Claudia Denciu.
Citeşte întreaga ştire:https://playtech.ro/stiri/cum-se-simte-acum-medicul-erou-de-la-piatra-neamt-vesti-bune-de-la-medicii-din-belgia-247844