Franţa îi recompensează pe imigranţii din prima linie a luptei cu COVID-19 şi le oferă cetăţenie

Sute de imigranţi din Franţa care lucrează în prima linie a luptei cu COVID-19, vor putea aplica pentru cetăţenie rapidă, ca recompensă pentru efortul lor, scrie BBC, citat de Digi24.

Ministerul de interne i-a invitat pe rezidenţi să ajute la eforturile împotriva Covid-19 şi să aplice pentru acordarea rapidă a cetăţeniei.

Peste 700 de imigranţi au primit deja cetăţenie sau se află în etapele finale. Printre ei sunt profesionişti din domeniul sănătăţii, agenţi de curăţenie sau lucrători din magazine esenţiale.

Iniţiativa de acordare a cetăţeniei într-o procedură accelerată a fost anunţată pentru prima dată în septembrie. Şaptezeci şi patru de persoane au primit deja un paşaport francez, iar alte 693 sunt în faza finală. Până acum au depus candidatura în total 2.890 de persoane.

„Profesioniştii din domeniul sănătăţii, cei din curăţenie, lucrătorii din centrele de îngrijire a copiilor sau a bătrânilor, toţi şi-au dovedit angajamentul faţă de naţiune şi a venit acum rândul republicii să facă ceva pentru ei”, a declarat Marlene Schiappa, ministrul delegat pentru cetăţenie.

În mod normal, un solicitant pentru cetăţenie trebuie să fi fost rezident în Franţa timp de cinci ani, cu un venit stabil şi să demonstreze că s-a integrat în societate.

Guvernul a anunţat, însă, că muncitorii Covid din prima linie trebuie să locuiască în Franţa doar doi ani pentru a fi eligibili pentru cetăţenie, ca recunoaştere a „marilor servicii prestate”.
Citeşte întreaga ştire:https://www.bursa.ro/franta-ii-recompenseaza-pe-imigrantii-din-prima-linie-a-luptei-cu-covid-19-si-le-ofera-cetatenie-27626146