Preot român din Italia arestat pentru hărțuire sexuală. Bărbatul teroriza vânzătoarele dintr-un magazin

Parohul Bisericii Ortodoxe Române din Trieste, Italia, Constantin Eusebiu Negrea a fost arestat pentru hărţuire sexuală. Bărbatul este acuzat că le făcea avansuri sexuale vânzătoarelor dintr-un centru comercial și le vorbea vulgar, potrivit Adevărul.
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, este acuzat că a hărțuit în fiecare seară câteva tinere care lucrau în centrul comercial Il Giulia din Italia. Presa din Italia notează că părintele a fost surprins de polițiști chiar în momentul în care îi făcea avansuri unei vânzătoare. Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de joi, 17 decembrie 2020, când una dintre vânzătoarele de la Unieuro, sătulă de avansurile vulgare din partea preotului Negrea, a decis să cheme Poliția pentru a-l denunța. Preotul începuse să frecventeze magazinul de câteva zile, vizându-le pe cele două fete cu o abordare vulgară și grosolană. „De îndată ce voi avea autorizația episcopului mă voi căsători cu tine și vom face sex”, i-ar fi spus acesta uneia dintre ele. Mai mult, bărbatul s-a apropiat de femeie și a îmbrățișat-o violent, atât de mult încât managerul magazinului a trebuit să intervină pentru a o apăra, scrie Evenimentul.ro. La sosirea agenților de poliție însă, preotul i-a sfidat, le-a vorbit urât și s-a opus atunci când i s-a cerut să-i urmeze, scrie Il Piccolo. „Dacă nu veniţi la slujbă, v-o trag în c…”, le-ar fi spus preotul, potrivit sursei citate. Negrea, care nu purta nici mască, a fost luat şi dus la o secţie de poliţie din Trieste.
Italienii spun că preotul făcea gesturi obscene, mimând sexul oral, iar o vânzătoare a povestit că acesta o „saluta” simulând un sărut cu limba pe propria mână.
Din cauza stresului la care era supusă, una dintre angajatele centrului comercial a solicitat să fie mutată permanent pe tura de dimineaţă: „Mi-era teamă să mai plec de la muncă seara. Voiam să cer să fiu mutată în altă tură”, a mărturisit femeia. În prezent, preotul român se află sub arest la domiciliu, după ce în primă fază a fost reținut, dar tribunalul a decis că Negrea poate fi cercetat în stare de libertate. Tribunalul Trieste a emis însă un ordin de interdicţie împotriva preotului, care nu mai are acum voie să se apropie de vânzătoarele pe care le-a terorizat.
Citeşte întreaga ştire:https://www.libertatea.ro/stiri/preot-roman-din-italia-arestat-pentru-hartuire-sexuala-3347206