Prima zi a vizitei oficiale a ministrului Natalia Elena Intotero în Israel

În perioada 16-19 aprilie 2019, doamna Natalia Elena Intotero, Ministrul pentru românii de pretutindeni, efectuează o vizită oficială în Israel, unde se va întâlni cu reprezentanții comunităților românești, precum și cu oficialități.

În ziua de marți, 16 aprilie 2019, ministrul a fost primit la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești din Țara Sfântă. În cadrul întâlnirii, s-au discutat unele aspecte ale prezenței pelerinilor români în Țara Sfântă.

Totodată, doamna ministru s-a întâlnit la sediul Reprezentanței cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, aflat în Țara Sfântă împreună cu un grup de pelerini din Germania.

În cadrul discuțiilor, s-a accentuat rolul important al Bisericii Ortodoxe Române și bună cooperare a acesteia cu MRP în păstrarea și promovarea identității lingvistice și spirituale, precum și a culturii românești din diaspora.

De la ora 13.00, ministrul român a avut o întâlnire oficială la primăria Ierusalimului cu viceprimarul Yosef Daitsh, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ale prezenței românești în Orașul Sfânt, subliniindu-se buna relație dintre cele două state, prezența numeroasă a pelerinilor români la Locurile Sfinte și rolul important al Reprezentanței Patriarhiei Române pentru susținerea pelerinilor români.

În după-amiaza zilei de marți, ministrul Intotero împreună cu rabinul Iosef Wasserman, rabinul comunității originarilor din România, a vizitat kibbutz-ul Ramat Rachel, la invitația rabinului pensionarilor armatei, Iosif Harel. Citeste sursa https://deschide.md/ro/stiri/social/47312/Prima-zi-a-vizitei-oficiale-a-ministrului-Natalia-Elena-Intotero-%C3%AEn-Israel.htm?fbclid=IwAR1yr_fqVCspcoEm6CRbXYb7JtL6_QzGBtq4WGgSexeRnOwESBM_kI4dMzw


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *