Statele Unite au „resursele necesare” pentru a contracara Iranul (șeful Statului Major american)

Şeful Statului Major al armatei americane, generalul Kenneth McKenzie, a declarat sâmbătă că Statele Unite au „resursele necesare” pentru a contracara orice acţiune periculoasă a Iranului în regiunea Golfului. În cursul unei vizite în regiune, McKenzie a mai declarat la canalul TV Sky News Arabia, că Statele Untie vor colabora cu țările aliate din regiune pentru a face front comun împotriva Iranului.

„Vom continua să întindem mâna partenerilor şi prietenilor noştri în regiune pentru a ne asigura că fac cauză comună împotriva ameninţării iraniene”, a spus el în cursul unei vizite în Golf.

Administrația Trump a mărit constant presiunile asupra Iranului: în 2018, președintele american a anunțat retragerea Statelor Unite din acordul internațional privind programul nuclear iranian după care a început să reimpună sancțiunile economice care decurg din această decizie. Recent, administrația americană a plasat Gardienii Revoluţiei islamice – corpul de elită al forţelor armate iraniene – pe lista organizaţiilor teroriste străine.

Ca urmare a reimpunerii sancțiunilor, administraţia Trump a avertizat luni țările care importă petrol brut iranian, să pună capăt achiziţiilor de la 1 mai, în caz contrar riscând să fie supuse sancţiunilor.

Citeşte întreaga ştire:https://moldova.europalibera.org/a/29908207.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *