„Taxa pe lacomie” le-a dat, nu le-a luat

BT, cel mai mare jucator din piata, a raportat un profit de 436 de milioane lei (93 milioane euro) pe trimestrul 1, mult peste asteptarile specialistilor. Nici noua nu vine a crede; de unde eram speriati ca ne fug investitorii, iata-i binemersi ramasi pe baricade, ba si cu un un castig frumusel la purtator. In aceeasi situatie sunt si celelalte banci, semn ca „Lacomia” lui Teodorovici mai degraba le-a dat, decat le-a luat. Bancile o duc bine, fac afaceri profitabile pe axa client – Stat: iau bani (depozite) de la primii si cumpara titluri/ obligatiunii de ultimii. Clientului ii ofera sub 1,5% dobanda, iar de la Stat incaseaza chiar si 5% la anumite depozite la termen. Sa tot faci astfel de invarteli in Romania!

Firmele straine controleaza 54% din economie

Alte cifre dau si ele la fel de bine pe hartie: companiile straine detin 54% din economia Romaniei! Aplauze frenetice dinspre tabara globalistilor, ba Ciolos se gandeste chiar si la o crestere pentru cand o sa se-ntoarca la Palatul Victoria; are el pregatite cateva ordonante cu dedicatie pentru firmele prietene din Occident.

Analizate la rece, informatiile se lovesc de mesajul pe care il promoveaza trompetele progresiste din mass-media – ba ca economia tarii e la pamant, ba ca ne pleaca firmele straine, de nici nu mai stii daca traiesti in Romania sau in Nigeria, pe bune! Pesemne ca procentul asta de 54% nu le este de ajuns, alde Iohannis si ceilalti inchinatori la moaste bruxelleze tintesc spre 100%. Si, daca se poate, sa plece romanii de pe aceste meleaguri, ca sunt destui imigranti care asteapta sa le ia locul!

Campioni in comertul cu amanuntul

Pana sa o bage in groapa, Pesedeu’ mai ridica Romania intr-un top. Conform Eurostat, suntem pe 2 in UE la comertul cu amanuntul, dupa Irlanda.

La nivelul Uniunii Europene, comertul cu amanuntul a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 4,4%, cele de combustibili au urcat cu 4,1%, iar cele de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 0,4%. Pe luna martie, Romania (cu 9,3%) si Irlanda (cu 10,8%) au raportat cele mai mari cresteri, in timp ce Slovacia (-2%), Austria (-1%) si Belgia (-0,9%) au inregistrat indicatori negativi.

Cititi mai mult: http://www.national.ro/news/taxa-pe-lacomie-le-a-dat-nu-le-a-luat-656015.html/#ixzz5nQZMvi00
enational.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *